H JP Morgan «ποντάρει» στα ελληνικά ομόλογα

Σύσταση για «τοποθετήσεις σε θέσεις long στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι της Ιταλίας», δίνει η JP Morgan, καθώς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα υποαπέδωσαν απότομα την περασμένη εβδομάδα.

Η JP Morgan υπενθυμίζει ακόμα ότι η Ελλάδα ανέκτησε πρόσφατα την επενδυτική και αναμένει ότι και η Fitch

θα αναβαθμίσει την Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου.

Ως εκ τούτου, η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, καθώς σε περίπτωση θετικής έκβασης η Ελλάδα θα έχει σε δύο από τους τρεις σημαντικούς οίκους την επενδυτική βαθμίδα. Θεωρούμε ότι την πρόσφατη διεύρυνση των περιθωρίων των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για να τοποθετηθούμε για πιθανή επιφυλακτική κίνηση σύσφιξης με την αναβάθμιση της Fitch σε επενδυτική βαθμίδα», εξηγεί ο οίκος αναλύοντας το σκεπτικό του πίσω από το άνοιγμα ενός νέου trade στα ελληνικά ομόλογα.

Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί φέτος στα 223 δισ. ευρώ και η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι στο 2,4%, με τον πληθωρισμό στο 4,2%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού να ‘αγγίζει’ το 1,3% αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι της τάξεως του 1,9%. Ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε 160%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα παραμείνει ελλειμματικό με -9,2% ως προς το ΑΕΠJP Morgan προβλέπει μείωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων και αποκλιμάκωση των spread με τα γερμανικά ομόλογα. Το ελληνικό spread θα υποχωρήσει στις 135 μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και έπειτα θα υποχωρήσει στις 130 μονάδες βάσης, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μήνες.

ελληνικά ομόλογαομόλογοJP Morgan
Keywords
Τυχαία Θέματα