Deal $35,3 δισ. ανάμεσα σε Capital One και Discover Financial

Η αμερικανική τράπεζα Capital One, που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett, σχεδιάζει να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών Discover Financial Services, σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας 35,3 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο «γίγαντα» στον χώρο των πληρωμών.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να υποβληθεί σε έντονο αντιμονοπωλιακό

έλεγχο, θα οδηγήσει στη διαμόρφωση της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ με βάση τα στοιχεία ενεργητικού και ενός κολοσσού στον κλάδο των πιστωτικών καρτών που θα ανταγωνιστεί τις JPMorgan και Citigroup.

Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ η Discover έχει ένα δίκτυο που εκτείνεται σε 200 χώρες και περιοχές, εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερη από τις ανταγωνιστικές Visa, Mastercard και American Express. «Αυτή η εξαγορά επιτρέπει στο δίκτυο της Discover να είναι πιο ανταγωνιστικό απέναντι στα μεγαλύτερα δίκτυα πληρωμών», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Οι μέτοχοι της Discover θα λάβουν 1,0192 μετοχές της Capital One για κάθε μετοχή Discover, που αντιπροσωπεύει σε premium 26,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Discover την περασμένη Παρασκευή. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, οι μέτοχοι της Capital One θα κατέχουν το 60% της ενοποιημένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discover θα κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να επιτύχουν συνέργειες 2,7 δισ. δολαρίων προ φόρων το 2027, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μείωση του κόστους και εξοικονόμηση του δικτύου.

Η Capital One, η οποία έχει την Berkshire Hathaway του Buffet ως τον έβδομο μεγαλύτερο μέτοχό της με μερίδιο 3,28%, αποτιμάται στα 52,2 δισ. δολάρια. Ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος «παίκτης» στην αγορά πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ σε όγκο το 2022, ενώ η Discover ήταν ο έκτος, σύμφωνα με στοιχεία της Nilson που επικαλείται το Reuters.

#Capital_One #DISCOVER_FINANCIAL_SERVICES #ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ_ΚΑΡΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα