Bread Factory: Νέα concept- Ανάπτυξη δικτύου σε περιοχές με Airbnb

Δημιουργία νέων σημείων πώλησης σε Αττική και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, νέων concept με στόχο την επέκταση του μοντέλου Food Hall που εκπροσωπεί, και εντατικοποίηση των πωλήσεων μέσω συνεργασιών με τις μεγαλύτερες πλατφόρμες on line delivery, περιλαμβάνει το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας Bread Factory.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, οι εκπρόσωποι

της αλυσίδας κ.κ. Α. Κολοκυθάς και Π. Δημητρόπουλος, όπου παρουσιάστηκε η φιλοσοφία, το όραμα της αλυσίδας αλλά και το νέο κατάστημα στο ΦΙΞ, αναφέρθηκε ότι, στόχος για την επόμενη τριετία είναι το άνοιγμα καταστημάτων σε αρκετές περιοχές ακόμη στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια θέτοντας ως προτεραιότητα τα Νότια προάστια της Αθήνας. Ήδη, μόλις λειτούργησε το νέο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή ΦΙΞ , μια περιοχή με έντονη τουριστική δραστηριότητα λόγω των ενοικιάσεων τύπου Airbnb.

Να σημειωθεί ότι είναι το 9ο κατάστημα της αλυσίδας, εκτείνεται σε 800 τμ, διαθέτει βοηθητικούς χώρους, 4 ταμεία και εξυπηρετεί 70 άτομα προσωπικό από την παραλαβή, την κουζίνα και την προετοιμασία των γευμάτων, το αρτοποιείο αλλά και τους χώρους πώλησης και λειτουργεί σε 24ωρη βάση 365 μέρες το χρόνο, λόγω ακριβώς και της «υφής» της γειτονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι τα επτά καταστήματα που ήταν σε λειτουργία το 2020 έφεραν τζίρο 20 εκατ. ευρώ, με το 2021 να αναμένεται να κλείσει με σημαντική αύξηση. Ο λόγος είναι πως προστέθηκαν τα καταστήματα της Λάρισας και της Συγγρού. Το κατάστημα της Συγγρού είναι από τα μικρότερα καταστήματα της αλυσίδας, έχοντας εμβαδόν 800 τ.μ. Αντίθετα τα μεγαλύτερα καταστήματα, όπως στο Μοσχάτο, έχουν εμβαδόν έως 2.800 τ.μ.

Περιφέρεια

Όσον αφορά δε στην περιφέρεια οι εκπρόσωποι της αλυσίδας, σημείωσαν ότι αναγνωρίζουν δυνατότητες ανάπτυξης του concept Food Hall που λανσάρει η Βread Factory και δίνουν προτεραιότητα σε μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα κ.α.

Παράλληλα, στόχος της διοίκησης είναι η Bread Factory να τοποθετηθεί με νέα σημεία πώλησης όπου υπάρχει ανάπτυξη, στρέφοντας το βλέμμα της και σε περιοχές της περιφέρειας όπου σχεδιάζονται αναπλάσεις και νέες λιμενικές και άλλες τουριστικές αναπτύξεις.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Bread Factory, όπως αναφέρθηκε περιλαμβάνει επίσης, σε δεύτερο χρόνο την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού όπου η γευστική κουλτούρα προσομοιάζει με την Ελληνική.

Όπως τονίστηκε εξάλλου, η ανάπτυξη της αλυσίδας δεν θα προέλθει μόνο από την γεωγραφική επέκταση, αλλά και από την προσθήκη νέων concept, τα οποία σχεδιάζονται σε συνεργασία με επαγγελματίες της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Bread Factory, αποτελούν πολυχώρους τροφίμων στους οποίους εργάζονται πάνω από 1500 άτομα, η μέση επισκεψιμότητα, κυμαίνεται σε περισσότερους από 2.000 πελάτες ημερησίως (ανά κατάστημα) και η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει περίπου 1.000 κωδικούς, είδη αρτοποιείου, ζαχαροπλαστικής, έτοιμα γεύματα, καφέ αλλά και ξεχωριστό τμήμα με τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά από επιλεγμένους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα.

Γιώργος Αλεξάκης

αλυσίδαBread FactoryΑΤΤΙΚΗφούρνοςFOOD HALL
Keywords
Τυχαία Θέματα