Bitcoin: Πότε και πόσο μπορεί να… εκτοξευτεί μετά το halving

08:48 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

Το πολυαναμενόμενο halving του Bitcoin έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες 15 ημέρες και, με βάση τα ιστορικά δεδομένα, θα μπορούσε να προκαλέσει μια ανοδική πορεία που θα διαρκέσει μήνες, θέτοντας νέες κορυφές τιμών.

Η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko εκτιμά ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό εντός εννέα έως δώδεκα μηνών μετά το συμβάν στις 20 Απριλίου.

Η Kaiko εξηγεί ότι ο βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος του γεγονότος του halving του Bitcoin ήταν ανάμεικτος στο παρελθόν, αλλά

τα ιστορικά δεδομένα καθιστούν ξεκάθαρο ότι η αξία του κρυπτονομίσματος τείνει να αυξάνεται εντός ενός έτους μετά το halving, γι’ αυτό και γενικότερα θεωρείται ένα… ανοδικό γεγονός.

Το επερχόμενο halving θα μειώσει κατά το ήμισυ τις ανταμοιβές που κερδίζουν οι εξορύκτες για την επικύρωση συναλλαγών. Το προηγούμενο μείωσε τις ανταμοιβές στα 6,25 BTC, ενώ το επόμενο θα τις μειώσει περαιτέρω σε 3.125 BTC.

Μετά τα προηγούμενα halvings το Νοέμβριο του 2012, τον Ιούλιο του 2016 και τον Μάιο του 2020, το Bitcoin κατέγραψε αποδόσεις 9.000%, 4.000% και 700%, αντίστοιχα, εντός 12 μηνών μετά τα γεγονότα. Όπως επισημαίνει το CryptoPotato, παραμένει αβέβαιο πόσο θα αυξηθεί το Bitcoin, αλλά οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο μπορεί να ανέβει κατά 200%.

Η ανάλυση στην αλυσίδα δείχνει ότι το Bitcoin έχει ήδη εισέλθει στην επικίνδυνη ζώνη πριν το halving, όπου βιώνει σημαντική πτώση των τιμών καθώς προετοιμάζεται για την απογείωση μετά από αυτό το γεγονός. Όταν τελειώσει η οπισθοχώρηση πριν από το halving, το κρυπτονόμισμα ξεκινά μια περίοδο εκ νέου συσσώρευσης και δραματικής ανοδικής τάσης.

Υπέρβαση των προσδοκιών των αναλυτών

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase προειδοποίησε ότι τα ιστορικά στοιχεία που υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι μόνο το γεγονός του halving θα μπορούσε να προωθήσει την άνοδο του Bitcoin ήταν περιορισμένα, λέγοντας ότι ουσιαστικά μπορούμε να περιοριστούμε μόνο σε εικασίες. Η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων επέμεινε ότι η τιμή του Bitcoin επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, και όχι μόνο από το halving.

Η Coinbase επεσήμανε άλλους μακροοικονομικούς παράγοντες όπως η μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ από τη Federal Reserve τον Μάιο, οι πιέσεις πώλησης από εξορύκτες και οι εταιρείες που βγαίνουν από τη χρεοκοπία. Ένας άλλος αναμφισβήτητος παράγοντας είναι η αγορά spot Bitcoin ETF, η οποία άνοιξε τις πόρτες για την εισροή φρέσκου κεφαλαίου από παραδοσιακούς επενδυτές χρηματοδότησης στο οικοσύστημα Bitcoin.

Ως εκ τούτου, η άνοδος του Βitcoin μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες και τις προβλέψεις των αναλυτών, επειδή το περιουσιακό στοιχείο είναι προσβάσιμο από ένα ευρύ φάσμα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων θεσμικών.

#κρυπτονομίσματα #KAIKO_SYSTEMS #CRYPTOPOTATO #Coinbase #ETF
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-pote-kai-poso-borei-na-ektoxeftei-meta-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα