Τραμπ: Τιμή μου να πάω φυλακή, σαν ένας σύγχρονος Μαντέλα

22:29 7/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο, δήλωσε ότι θα καλωσόριζε την προοπτική να πάει στη φυλακή για παραβίαση της εντολής «σιωπής» που αφορά επερχόμενη δίκη του στη Νέα Υόρκη. Η εντολή απαγορεύει στον Τραμπ να κάνει σχόλια σχετικά με την οικογένεια του προέδρου του δικαστηρίου.

«Ευχαρίστως, θα γίνω ένας σύγχρονος Νέλσον Μαντέλα - Θα είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ

μου», έγραψε ο Τραμπ σε μια μακροσκελή ανάρτηση στην ιστοσελίδα Truth Social, επιτιθέμενος στον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος προεδρεύει σε υπόθεση που τον αφορά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ παρομοιάζει τον εαυτό του με μάρτυρα, καθώς αντιμετωπίζει έναν καταιγισμό ποινικών κατηγοριών. Τον Οκτώβριο, σε ένα παραλήρημα σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων σύγκρινε και πάλι τον εαυτό του με τον Μαντέλα, που πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για τον ακτιβισμό του κατά του απαρτχάιντ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ μπήκε στο Truth Social για να μοιραστεί ένα μήνυμα που παρομοίαζε τα νομικά του προβλήματα με τη δίωξη του Ιησού Χριστού. Το ξέσπασμα του Σαββάτου σημειώθηκε περίπου μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της δίκης που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου.

Εκείνη την ημέρα, θα ξεκινήσει η επιλογή των ενόρκων για την ποινική δίωξη που ασκεί η πολιτεία εναντίον του πρώην προέδρου, για 34 κατηγορίες παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων, προκειμένου να αποκρύψει, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, μια πληρωμή που κατέβαλε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μέρτσαν ως διαπλεκόμενο, καθώς η κόρη του εργάζεται σε εταιρεία συμβούλων που έχει εργαστεί για τους Δημοκρατικούς.

Το παραλήρημα του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο ήταν το τελευταίο από τα πολλά που έχει αναρτήσει για την κόρη του δικαστή, από τότε που ο Μέρτσαν του επέβαλε, για πρώτη φορά, εντολή σιωπής, στα τέλη Μαρτίου.

Η εντολή αυτή απαγόρευε στον Τραμπ να κάνει δημόσιες δηλώσεις για τους μάρτυρες, τους ενόρκους και τους δικηγόρους της υπόθεσης. Του απαγορεύτηκε, επίσης, να μιλάει δημοσίως για το προσωπικό του δικαστηρίου, τους υπαλλήλους του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν και τα μέλη των οικογενειών τους. Αυτή η εντολή σιωπής ήρθε ως απάντηση στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Τραμπ προς τον δικαστή, ώστε να εξαιρεθεί από την υπόθεση.

Μία ημέρα μετά την επιβολή της πρώτης εντολής, στις 26 Μαρτίου, ο Τραμπ επιτέθηκε στην κόρη του Μέρτσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά, ο Μέρτσαν έκανε δεκτό το αίτημα των εισαγγελέων να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής της εντολής, ώστε να απαγορεύονται οι άμεσες επιθέσεις κατά των μελών της οικογένειας του Μέρτσαν και της οικογένειας του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Σύμφωνα με τη διευρυμένη εντολή, ο Τραμπ μπορεί ακόμη να επικρίνει τους Μέρτσαν και Μπραγκ μεμονωμένα, όμως δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί δημόσια τις οικογένειές τους.

Το να παίζει με τη φωτιά, όσον αφορά τις εντολές σιωπής, έχει, πλέον, γίνει ρουτίνα για τον Τραμπ. Τον Οκτώβριο, ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον απείλησε τον Τραμπ με φυλάκιση για παραβίαση παρόμοιας εντολής σε αστική υπόθεση και τελικά του επέβαλε πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν, φυσικά, σχολίασε τις δηλώσεις του Τραμπ. «Φανταστείτε (πως είναι) να είσαι τόσο εγωκεντρικός, ώστε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Ιησού Χριστό και τον Νέλσον Μαντέλα, όλα αυτά μέσα σε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα: αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζάσμιν Χάρις.

#Τραμπ #κατηγορίες #δικαστήρια #ΕΝΤΟΛΗ_ΣΙΩΠΗΣ #φυλακή #Μαντέλα #Ιησούς
Keywords
Αναζητήσεις
trab-timi-mou-na-pao-fylaki-san-enas-sygchronos-mantela.htm
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Τιμή, Μαντέλα,trab, timi, mantela