Bitcoin: Δύο λόγοι που θα μπορούσε να ξεπεράσει το υψηλό-ρεκόρ

Το Bitcoin διανύει μια εξαιρετική περίοδο τους τελευταίους μήνες, με τους «ταύρους» να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα μακροοικονομικά δεδομένα και να το ωθούν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021.

Ενώ μια μικρή υποχώρηση της τιμής φαντάζει εύλογη, η ευρύτερη ανοδική τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, με τις τιμές να ανεβαίνουν ξανά και ενδεχομένως να ξεπερνούν το υψηλό- ρεκόρ των 69.000 δολαρίων πριν από το τέταρτο halving του Bitcoin Blockchain που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου.

Αυτό επισημαίνει η 10X Research μετά τη

μελέτη των προηγούμενων δεδομένων και ενός δείκτη τεχνικής ανάλυσης που ονομάζεται δείκτης σχετικής αντοχής (RSI).

Σημαντική ανοδική τάση πριν το halving

Η θεωρία ότι το Βitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία, φτάνει στο χαμηλό του 12-16 μήνες πριν από το halving και εμφανίζει ανοδικές τάσεις πριν και ένα χρόνο μετά το γεγονός είναι πλέον γνωστή, επισημαίνει το CoinDesk.

Στους τρεις προηγούμενους κύκλους που είχαν ως επίκεντρο το halving καταγράφηκε άνοδος πάνω από 30% σε οκτώ εβδομάδες πριν από το γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και μειώνει τον ρυθμό επέκτασης της προσφοράς κατά 50%. Το halving που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου θα μειώσει στο μισό την ανταμοιβή ανά μπλοκ, σε 3,125 BTC από 6,25 BTC.

«Το Bitcoin καταγράφει ράλι κατά μέσο όρο 32% 60 ημέρες πριν από το halving», δήλωσε στο CoinDesk ο Μάρκους Τίλεν, ιδρυτής της 10X Research.

Το Βitcoin διαπραγματεύεται πλέον πάνω από τα 52.000 δολάρια. Ένα ράλι 32% από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα, σημαίνει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων την ημέρα ή πριν από το halving.

«Όσο πλησιάζουμε στο halving του Bitcoin, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να δει την τιμή του να αυξάνεται, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τους τρεις τελευταίους κύκλους που αφορούσαν το σημαντικό αυτό γεγονός. Αυτή η φορά δεν θα είναι διαφορετική, καθώς η αντίληψη στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είναι ξεκάθαρη ότι το halving δημιουργεί ανοδική τάση. Αυτή η αντίληψη ρέει αναμφίβολα στην κοινότητα του TradeFi, η οποία αγοράζει επιθετικά αυτά τα Bitcoin ETF πριν από το halving», πρόσθεσε ο Τίλεν.

Οι ισχυρές εισροές στα ETF των ΗΠΑ υποδηλώνουν μια ανοδική διάθεση μεταξύ των παραδοσιακών επενδυτών.

Το μηνιαίο RSI δείχνει άνοδο

Το RSI, που αναπτύχθηκε από τον Τζ. Γουέλες Γουάιλντερ, είναι ένας δείκτης ορμής που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών σε μια καθορισμένη περίοδο, συνήθως 14 ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Οι ενδείξεις πάνω από το 70 δείχνουν μια ισχυρή ανοδική δυναμική στις τιμές.

Πριν από μια εβδομάδα, το RSI 14 ημερών του Βitcoin ξεπέρασε το 80 για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. 12 από τα 14 τέτοια προηγούμενα σήματα RSI προέβλεπαν επιταχυνόμενες ανοδικές τάσεις, παράγοντας μέσο κέρδος 54% τις επόμενες 60 ημέρες, σύμφωνα με την 10X Research.

«Ως αναφορά, το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 48.294 δολάρια όταν ενεργοποιήθηκε το τελευταίο σήμα και αν η ιστορία (μέση απόδοση +54% σε 60 ημέρες) είναι ένας οδηγός, τότε το Βitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί στα 74.600 δολάρια με βάση αυτό το σήμα», επεσήμανε ο Τίλεν.

Οι προηγούμενες επιδόσεις, βέβαια, δεν εγγυώνται μελλοντικά αποτελέσματα και μακροοικονομικοί παράγοντες θα μπορούσαν από μόνοι τους να αλλάξουν τις τάσεις προς το καλό ή προς το κακό.

Τούτου λεχθέντος, η παρούσα μακροοικονομική εικόνα φαίνεται να υποστηρίζει την αυξημένη ανάληψη ρίσκου, χάρη στις ΗΠΑ που εφαρμόζουν την πιο ενθαρρυντική δημοσιονομική πολιτική εδώ και χρόνια. Η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψή της για το τέλος του έτους για τον S&P 500 κατά 4% στις 5.200 μονάδες, επικαλούμενη προσδοκίες για ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ασθενέστερο δολάριο.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα