Υπερπαραγωγή σκανδάλων και σκόπιμη αποσιώπησή τους

Επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μεγάλο σκάνδαλο με το νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά που λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς κανέναν έλεγχο. Αυτό το νεφρολογικό κέντρο έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, μια και ανήκει στον αδερφό και τον πατέρα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Λιβανού.

Η κυβέρνηση πιάστηκε, ακόμη μία φορά, με τη «γίδα» στην πλάτη και το μόνο που βρήκε να πει ήταν οι «συστάσεις» του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ότι… «δεν

πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το θέμα» – λες κι ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους στο οποίο εμπλέκονται συγγενείς πρώτου βαθμού βουλευτή της κυβερνητικός πλειοψηφίας δεν είναι πολιτικό!

Αυτή η όζουσα υπόθεση, την οποία έφερε στο φως η εφημερίδα μας, δεν είναι η πρώτη και, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα είναι η τελευταία. Είναι μεγάλη η παραγωγή σκοτεινών υποθέσεων, με πολύ χρήμα και πολλή διαπλοκή, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σκάνδαλα όπως αυτά των πρώην βουλευτών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση, Θέμη Χειμάρα και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, του βουλευτή Παναγή Καππάτου, του νυν αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, τα διπλά βιβλία της πανδημίας, η υπόθεση Novartis, οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν και αναδείχθηκαν από τη «δημοκρατία».

Η κοινή γνώμη ανταποκρίθηκε στα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και στην πληθώρα στοιχείων που δημοσιεύτηκαν. Η Δικαιοσύνη, έστω και με κάποιες χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, έδειξε να ευαισθητοποιείται και να ανοίγει φακέλους για τη διερεύνηση των υποθέσεων.

Ωστόσο, παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε, τα συστημικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκαν για όλα τα παραπάνω. Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικά είτε για έντυπα, δεν έδειξαν να… συγκινούνται από τις σκοτεινές πρακτικές προσώπων και δομών της εξουσίας.

Για λόγους που είναι προφανείς, τα συστημικά ΜΜΕ προτιμούν να αναδεικνύουν μόνο τις καλές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής (ακόμα κι αν αυτές δεν υπάρχουν).

Ομως, αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι δημόσιες σχέσεις και παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών σε μια κυβέρνηση βυθισμένη στη διαφθορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπερπαραγωγή,yperparagogi