Ξύλο και μαχαιριά στον Μαζιώτη μέσα στη φυλακή

Ξύλο και μαχαιριά στον Μαζιώτη μέσα στη φυλακή27.12.2017Αστυνομικά

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπ. Φυτράκης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Μαζιώτης στην ε΄ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Στόχος της έρευνας είναι να πέσει φως

στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχτηκε επίθεση ο κρατούμενος ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων. Οι Αρχές θα διερευνήσουν όλα τα δεδομένα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν είτε τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επίθεση είτε ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά των αρμόδιων οργάνων.

Η επίθεση σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη έγινε γνωστή την περασμένη Πέμπτη το βράδυ μέσα από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία έκανε λόγο για επίθεση που δέχτηκε μέσα στο κελί του από περίπου 10 κρατουμένους. Οπως αναφερόταν στην ιστοσελίδα, ο Νίκος Μαζιώτης δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, στα πλευρά αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα.

Η επίθεση πάντως, σύμφωνα με την ανάρτηση, δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα φέρεται ότι «δείχνουν» ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης συγκρατούμενούς τους, μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και του Επαναστατικού Αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα