Τρελά λεφτά για «ενημέρωση 108»

Λεφτά υπάρχουν» στον Προϋπολογισμό, και τα μοιράζει με τη σέσουλα η κυβέρνηση όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει σκοπούς που αφορούν «την επικοινωνία και την ενημέρωση», με άλλα λόγια για να εξασφαλίσει τη μιντιακή της προβολή και την προώθηση της προπαγάνδας της.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, προβλέπει για την «επικοινωνία και ενημέρωση» το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 220.369.610 ευρώ (εκ των

οποίων 211.185.487 ευρώ είναι δαπάνη φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και τα 9.184123 ευρώ είναι δαπάνη της κεντρικής διοίκησης!).

Αυτό προκύπτει από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024, και συγκεκριμένα στην κατηγορία που αφορά τον «Προϋπολογισμό επιδόσεων – επισκόπηση δαπανών και εσόδων». Στην κατηγορία αυτή καταγράφονται τι ξοδεύουν, σε ποια δράση, για ποιον σκοπό και πόσα ευρώ κάθε υπουργείο και κάθε φορέας. Εκεί η κυβέρνηση έχει «προνοήσει» να διαθέσει συνολικά (δηλαδή, για το Μέγαρο Μαξίμου, τα υπουργεία και τους κρατικούς φορείς) αυτό το τεράστιο ποσό! Ωστόσο, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι ανθρώπινοι πόροι που χρειάζονται για ολοκληρωθεί η «αποστολή» της κυβερνητικής επικοινωνίας και ενημέρωσης… Είναι 2.249 άτομα… Πού είναι όλοι αυτοί οι… ανθρώπινοι πόροι; Πού εργάζονται; Τι έργο προσφέρουν ή θα προσφέρουν για «την επικοινωνία και της ενημέρωση»; Σε ποια υπουργεία και φορείς; Είναι δημοσιογράφοι; Επικοινωνιολόγοι; Μετακλητοί υπάλληλοι; Επιστημονικοί συνεργάτες; Ουδείς γνωρίζει!

Σύμφωνα λοιπόν με την εισηγητική έκθεση, μόνο για την Προεδρία της Κυβέρνησης (πρόκειται για τις υπηρεσίες που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ουσιαστικά υπάγονται και δουλεύουν για τον πρωθυπουργό) προορίζονται πάνω από 38.200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 18.200.000 θα διατεθούν για «επικοινωνία και ενημέρωση» και τα υπόλοιπα για «επιτελικό συντονισμό».

Φαίνεται ότι είναι πολύ ακριβό σπορ για την τσέπη του φορολογουμένου το πρωθυπουργικό TikTok, οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού στα social media και οι συμβουλές των επικοινωνιολόγων του!

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε ομολογήσει σε συνέντευξή του στη ΔΕΘ το 2021 «με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία». Το είπε «εκ παραδρομής», είχαν δικαιολογηθεί τότε οι συνεργάτες του, αλλά «γλώσσα λανθάνουσα ταληθή λέγει» αναφέρει ο θυμόσοφος λαός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρελά, 108,trela, 108