Η επένδυση στην παρακμή έχει μεγάλες «αποδόσεις»

Τα απανωτά κρούσματα βίας ανηλίκων, η παραβατικότητά τους, η πτώση του πνευματικού επιπέδου, η αδυναμία κατανόησης κειμένου και εκτέλεσης στοιχειωδών αριθμητικών πράξεων δεν είναι συμπτώσεις ή… καπρίτσια της στατιστικής. Είναι αποτελέσματα μακροχρόνιας επένδυσης των κρατικών ιθυνόντων στην παρακμή.

Ποντάρανε πολλά στην ηθική, αισθητική και συναισθηματική υποβάθμιση της κοινωνίας και το «κέρδος» τους είναι μεγάλο. Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί δεκάδες φορές με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της νεολαίας που φθίνει σε αριθμούς και δείχνει παραζαλισμένη. Στις 19 Οκτωβρίου, πριν από περίπου

έναν μήνα, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας επισημαινόταν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία γιατί «οι νέοι μας μεγαλώνουν χωρίς καθοδήγηση. Τον ρόλο των “παιδαγωγών” και των “πνευματικών καθοδηγητών” έχουν αναλάβει διάφορα προβληματικά άτομα, που υπερπροβάλλονται στα ΜΜΕ και κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η “γραμμή” που δίνεται στους νέους από μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου είναι να πουλήσουν ναρκωτικά, να ασχοληθούν με την πορνεία και να ενταχθούν στον υπόκοσμο – κι ο λόγος εδώ γίνεται για την πολυδιαφημισμένη, παρακμιακή μουσική τραπ, που εξαπλώθηκε σαν πανώλη από τις ΗΠΑ και έφτασε να ακούγεται στα πέρατα του κόσμου».

Ολα τα παραπάνω είναι προφανή αλλά ουδείς εκ των αρμόδιων πολιτικών προσώπων και των ανθρώπων που επηρεάζουν καθοριστικά τη δημόσια σφαίρα δείχνει να έχει τη διάθεση να κάνει κάτι ουσιαστικό. Αντιθέτως, οι περισσότεροι πράττουν ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που πρέπει.

Αντί να προβάλλονται οι παραδοσιακές αξίες και να επενδύονται χρόνος, κόπος και κεφάλαια για να αντλήσουν οι νέοι μας πρότυπα από την ελληνική Ιστορία, πολιτικοί, συστημικά ΜΜΕ και «διανόηση» επιλέγουν την οδό της αποδόμησης της παράδοσης και αμφισβήτησης όσων ενώνουν την ελληνική κοινωνία και συντηρούν ακμαίο τον Ελληνισμό επί χιλιετίες.

Η αγάπη για την πατρίδα, τον Χριστό και την οικογένεια χλευάζεται, ενώ δοξάζονται η ιδιοτέλεια, η αδιαφορία για τον πλησίον, ο υλισμός, ο φιλοτομαρισμός και η ηδονοθηρία.

Κάπως έτσι θα συνεχιστεί η κατρακύλα στην άβυσσο μέχρι την οριστική συντριβή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η επένδυση στην παρακμή έχει μεγάλες «αποδόσεις»,