Οικογένεια Ζέμπερη: «Αφήστε να τον σκοτώσουμε»

Οικογένεια Ζέμπερη: «Αφήστε να τον σκοτώσουμε»09.11.2017Αστυνομικά

Με κατάρες και ξύλο υποδέχθηκαν συγγενείς στα δικαστήρια τον φονιά της Δώρας Ζέμπερη!

Αγριο ξύλο και κατάρες σημάδεψαν τη χθεσινή μεταγωγή στα δικαστήρια του 58χρονου τοξικομανούς που ομολόγησε πως κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την άτυχη Δώρα Ζέμπερη για λίγα ευρώ που θα του εξασφάλιζαν τη δόση του.

«Αλήτη, έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε. Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς! » φώναζαν όσοι βρίσκονταν στην Ευελπίδων, με τους αστυνομικούς να δίνουν «μάχη»

για να φυγαδεύσουν τον κατηγορούμενο. «Θάνατος στον δολοφόνο» φώναζε με λυγμούς η μητέρα του θύματος, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα, ο οποίος ούρλιαζε: «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου»!

Εκτός εαυτού ήταν και ο αδελφός της Δώρας, βγαίνοντας από το κτίριο 9, όπου νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του θύματος είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά, συγκρατώντας την, να βάλουν τον 58χρονο στο αυτοκίνητο και να αποχωρήσουν. Ο 58χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, μπήκε και βγήκε ανέκφραστος από το γραφείο του ανακριτή, ζητώντας μέσω του συνηγόρου του προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Με απίστευτα κυνικό τρόπο περιγράφει στην προανακριτική ομολογία του πώς έκοψε το νήμα της ζωής της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη ο 58χρονος τοξικομανής. Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης είπε ότι με τα χρήματα που εξασφάλισε αγόρασε ένα τέταρτο του γραμμαρίου ηρωίνης. Αφού έκανε χρήση, πήγε για ύπνο σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό! «Πήρα τη δόση μου και έπειτα πήγα για ύπνο. Την επόμενη μέρα, είδα στις ειδήσεις για την κοπέλα και ξαναπήγα στο σημείο όπου είχα πετάξει την τσάντα και την έκαψα, για να μην τη βρουν οι αστυνομικοί. Μετά συνέχισα κανονικά να σπάω αυτοκίνητα και να κάνω κλοπές για τη δόση μου!» αποκαλύπτει ο δράστης της άγριας δολοφονίας.

Οι γείτονές του, στη συνοικία του πατρικού του σπιτιού, στη Νέα Ιωνία, κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο άτομο με βαρύ παρελθόν. Το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ετών για εμπορία ναρκωτικών, καθώς είχε συλληφθεί με 35 κιλά χασίς. Μετά την αποφυλάκιση του, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής, επέστρεψε στο πατρικό του και άρχισε να μπλέκει ξανά με τα ναρκωτικά.

Πώς περιγράφει τη φρίκη

Τη στιγμή του άγριου φονικού περιέγραψε ο δράστης στην προανακριτική ομολογία του: «Είδα μια νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο. Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω την τσάντα της, γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα είχε κάποια λεφτά μέσα. Της έβγαλα το μαχαίρι και άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πώς και ενώ παλεύαμε, τη χτύπησα με το μαχαίρι. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές. Μετά η κοπέλα, που ήταν ματωμένη, άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια. Εγώ γύρισα προς τα πίσω, από όπου είχα μπει, κρατώντας την τσάντα της. Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα