Τέλος το MEGA! Δεν θα διεκδικήσει άδεια

Τέλος το MEGA! Δεν θα διεκδικήσει άδεια11.01.2018Πρόσωπα

Σήμερα στις 15.00 λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, Alpha, Star και Σκάι, με τις οποίες ζητούσαν να μπει προσωρινό «μπλόκο» στη διαδικασία. Σήμερα

στις 15.00 λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μια άδεια θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα.

Στα γραφεία του ΕΣΡ θα βρίσκονται αύριο Παρασκευή επτά ομάδες υποδοχής, που θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους, διαδικασία η οποία ενδέχεται να φτάσει έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων θα πάρει από ενάμιση έως τρεις μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ. Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα αρχίσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Στο μεταξύ, δραματικές είναι εξελίξεις για το κανάλι Mega, καθώς οι μέτοχοι με επιστολή τους προς τις τράπεζες φέρεται ότι δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία εκ των επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών κάνει λόγο για «πρόκληση» να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία, αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζομένους απλήρωτους και άνεργους.

Keywords
Τυχαία Θέματα