Ερώτηση για τη φορολοταρία από ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι

Ερώτηση για τη φορολοταρία από ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι10.01.2018Άρθρα

Στοιχεία για τη λοταρία των αποδείξεων, που γίνεται χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, και τις «περίεργες» κληρώσεις (ένα θέμα που πρώτη είχε αναδείξει, αμέσως, η «δημοκρατία») ζητούν με ερώτηση στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

«Το Ποτάμι και η ΔΗ.ΣΥ. ξαναρωτάνε πώς είναι δυνατόν 6.000.000 άνθρωποι

να μετέχουν σε 11 κληρώσεις και από αυτούς 29 να κερδίζουν δύο φορές και τέσσερις να κερδίζουν τρεις φορές. Οι μαθηματικοί και στατιστικοί λένε ότι είναι αδύνατον» σημειώνεται στην ερώτηση, που έρχεται πάντως με καθυστέρηση πολλών ημερών...

«Μπορεί η χώρα με την απέραντη συμβολή του υπουργείου Οικονομικών να ζει μια παραζάλη και να έχουν ανατραπεί κανόνες και αρχές, αλλά ο νόμος των πιθανοτήτων δεν αλλάζει. Θα επιμείνουμε λοιπόν. Το υπουργείο να δώσει τώρα συγκεκριμένα στοιχεία για τις κληρώσεις. Πώς συγκεντρώνονται οι λαχνοί, πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική κληρωτίδα, ποια πρόσωπα και με ποιες ιδιότητες εμπλέκονται στην όλη πορεία και ποιος πιστοποιεί τις διαδικασίες και με τι ελέγχους».

Νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, καθώς έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλίδες. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν πως το γεγονός ότι άλλος συγκεντρώνει τους ηλεκτρονικούς λαχνούς (ΑΑΔΕ) κι άλλος διενεργεί την κλήρωση (ΙΤΥΕ) ενισχύει το αδιάβλητο της διαδικασίας, ενώ επισήμαναν ότι οι κληρώσεις γίνονται στον απολύτως ελεγχόμενο και φυλασσόμενο χώρο της ΓΓΠΣ, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι πιστοποιημένοι για τη φορολοταρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα