Σε επιφυλακή για το νέο τριήμερο κακοκαιρίας

Σε επιφυλακή για το νέο τριήμερο κακοκαιρίας27.12.2017Ρεπορτάζ

Αναμένονται έντονα φαινόμενα από απόψε το βράδυ έως την Παρασκευή, με νοτιάδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια χτυπά από σήμερα το απόγευμα τη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα -που αναμένεται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή- θα επηρεάσουν αρχικά τις βορειοδυτικές περιοχές και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Σε επιφυλακή για τη νέα

επέλαση της κακοκαιρίας βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι όλης της χώρας, ώστε να αντεπεξέλθουν έγκαιρα στις πιθανές επιπτώσεις των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, τα δόντια του θα δείξει ο καιρός σήμερα σε βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο και δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ αργά τη νύχτα στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ύψους άνω των 1.200 μέτρων.
Αύριο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τις νυχτερινές ώρες σε Κρήτη, Κυκλάδες και νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ είναι πιθανό να πέσουν χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μέτρα).

Την Παρασκευή σε όλες τις παραπάνω περιοχές θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα όπως και οι χιονοπτώσεις, ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά, σε ύψος άνω των 800 μέτρων. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας στα πελάγη τα 7 ακόμα και τα 8 μποφόρ με εξασθένηση από την Παρασκευή, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ειδικά στις ορεινές περιοχές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες, ειδικά σε όσους διαμένουν σε περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα civilprotection.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα