«Σφαγέας» των συνταξιούχων η Ξαφά!

«Σφαγέας» των συνταξιούχων η Ξαφά!27.11.2017Πρόσωπα

Το βιβλίο της «Δημόσιο Χρέος» βρήκε ένθερμο υποστηρικτή (!) τον Ευ. Βενιζέλο

Πετάξτε, επιτέλους, τους συνταξιούχους στον Καιάδα»! Μόνο αυτό δεν είπε η Μιράντα Ξαφά, που ζήτησε νέα περικοπή στις συντάξεις.

Η ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Δημόσιο Χρέος» σε βιβλιοπωλείο

της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη Μπουτάρη και του γραμματέα της Δράσης Γιάννη Ανδρουλάκη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα (που χαρακτήρισε «απαραίτητο εμβολιασμό» το περιβόητο PSI), αποκάλυψε ότι ταυτίζεται πλέον με την κυρία Ξαφά:
«Με τη Μιράντα Ξαφά έχουμε τελείως διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές διαδρομές, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε συμπέσει. Και νομίζω ότι ο κοινός παρονομαστής είναι ο ορθολογισμός και η υπευθυνότητα».

Ιδού, λοιπόν, ο «ορθολογισμός» της κυρίας Ξαφά: «Δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ». Θυμίζουμε, βέβαια, ότι μέσα σε επτά χρόνια (Μάιος 2010 - Μάιος 2017) έγιναν αθροιστικά 30 περικοπές στις συντάξεις, ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία η μέση σύνταξη γήρατος ανέρχεται πλέον στα 722 ευρώ μεικτά.

Η κυρία Ξαφά -που πρόσφατα είχε δεχθεί τα κυβερνητικά πυρά, επειδή ουσιαστικά υπονόμευε τη χώρα και την οικονομία σε διεθνές ακροατήριο στο Λονδίνο- δεν σταμάτησε εκεί, αλλά πρόσθεσε στη συνέχεια της ομιλίας της:
«Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα - να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο όσο το ΑΕΠ. Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ - είναι 25%. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25%. Και, δυστυχώς, πρέπει να περικοπούν κι άλλο».

Πέρα από τις συντάξεις, η Μιράντα Ξαφά ζητά και τη μείωση των δημόσιων δαπανών.
Υποστήριξε ότι η σημερινή προσαρμογή βασίστηκε στην υπερφορολόγηση και πρόσθεσε ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν έχουν επιστρέψει, ως ποσοστό, σε σχέση με το ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσης και παραμένουν υψηλές. «Δηλαδή, το Δημόσιο δεν έχει συρρικνωθεί, με άλλα λόγια, όσο το ΑΕΠ» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα