Παράταση στο Κτηματολόγιο έως τις αρχές Ιουνίου

Παράταση στο Κτηματολόγιο έως τις αρχές Ιουνίου19.04.2019Οικονομία

Παρατείνεται έως τις αρχές Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε αρκετούς δήμους 13 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε παράταση έως τις 7 Ιουνίου για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας και

έως τις 10 Ιουνίου για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.
Μεταξύ των δήμων συγκαταλέγονται τα Μέγαρα, η Οινόη, τα Καλάβρυτα, η Ερέτρια, τα Κεντρικά και Βόρεια Τζουμέρκα, η Αμφιλοχία, η Θάσος, τα Φάρσαλα, το Ακτιο κ.λπ., καθώς και πλήθος προκαποδιστριακών ΟΤΑ των Δήμων Αιγιαλείας, Πατρέων, Αρτας, Πρεβέζης, Ιωαννιτών, Ζαγορίου, Λευκάδος, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κομοτηνής, Λαρισαίων, Λαγκαδά, Θερμαϊκού και Γρεβενών. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Για όσους διαμένουν στην Αττική, αποτελεί διευκόλυνση η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (λεωφόρος Βεΐκου 137). Στο μεταξύ, τη Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία της προανάρτησης για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για την προκαταρκτική ενημέρωσης των δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Στόχος της προανάρτησης είναι η ενημέρωση των συλλεχθέντων στοιχείων, πριν από την ανάρτηση, μέσω της επιβεβαίωσης της ορθότητάς τους και της υπόδειξης τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους. Αφορά περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι λαμβάνουν σταδιακά ενημερωτικό e-mail για τη διαδικασία.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα