Ομολογία Παπανάτσιου για «φάουλ» στη φορολοταρία

Ομολογία Παπανάτσιου για «φάουλ» στη φορολοταρία03.01.2018Πρόσωπα

Το αλαλούμ με ορισμένες κατηγορίες ηλεκτρονικών συναλλαγών που δεν υπολογίζονται στη φορολοταρία παραδέχθηκε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η κυρία Παπανάτσιου αναγνώρισε ότι στη φορολοταρία δεν υπολογίζονται οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι προσωπικοί και όχι επαγγελματικοί.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως

οι συναλλαγές αυτές λαμβάνονται κανονικά υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου. Αντιθέτως, πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με τις συναλλαγές μέσω web banking, οι οποίες δεν υπολογίζονται ακόμα. Η υφυπουργός εξήγησε ότι το ζήτημα είναι σε γνώση των αρμοδίων και θα επιλυθεί.

Ερωτηθείσα για τα νέα φορολογικά βάρη στα ακίνητα πολλών περιοχών της χώρας, μετά την επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η κυρία Παπανάτσιου υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες αξίες, υπογραμμίζοντας ότι οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι.

Εντούτοις, παραδέχθηκε ότι ο εισπρακτικός στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ίδιος και πρόσθεσε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε κάποιες περιοχές. Σημείωσε δε ότι ως τις 31 Μαρτίου θα έχουν καθοριστεί οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Η υφυπουργός υποστήριξε, τέλος, ότι η μείωση του αφορολογήτου θα εφαρμοστεί από το 2020 και δεν θα επισπευσθεί κατά έναν χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα