Βασιλόπιτα στο φαράγγι των Πιερίδων Μουσών

Βασιλόπιτα στο φαράγγι των Πιερίδων Μουσών03.01.2018Πρόσωπα

Εξι άντρες και μία γυναίκα, ένα φαράγγι, ένας καταρράκτης και... μία βασιλόπιτα!

Ο λόγος για επταμελή ομάδα από το Βελβεντό, μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών, που έκοψαν τη βασιλόπιτά τους όχι σε κάποιο σπίτι ή κέντρο διασκέδασης, αλλά μέσα στη φύση, στο φαράγγι των Πιερίδων Μουσών, στα Πιέρια Ορη, δίπλα από τα νερά του καταρράκτη Σκεπασμένου, ενώ ταυτόχρονα επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ, το canyoning.

«Κόψαμε

τη βασιλόπιτά μας στο φαράγγι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Το canyoning είναι αθλητισμός, χόμπι, περιπέτεια, παιχνίδι. Ενα σπορ που συνδυάζει τα πάντα και, κυρίως, γίνεται μέσα στη φύση» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο Θωμάς Μαλλούς, ένα από τα μέλη της ομάδας του Βελβεντού.

Οπως σημειώνει, ο ίδιος επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ συνήθως από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Οκτωβρίου, διότι στη συνέχεια τα νερά παγώνουν. «Αντί να κλεινόμαστε σε κάποιο γυμναστήριο, ανεβαίνουμε στα βουνά ακολουθώντας συγκεκριμένο μονοπάτι, βρίσκουμε την αρχή του φαραγγιού και μετά κάνουμε κατάβαση με σκοινιά» εξηγεί ο κ. Μαλλούς.

Οπως προσθέτει, εφόσον μια ομάδα επισκεφθεί ένα φαράγγι, τοποθετεί στους βράχους ασφάλειες όπου δένονται τα σχοινιά για την καταρρίχηση, οι οποίες μένουν εκεί εσαεί, για τους επόμενους επισκέπτες, καθιστώντας το φαράγγι προσβάσιμο - αρματωμένο λέγεται στη γλώσσα των καταρριχητών.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι όπως όλα τα σπορ έτσι και το canyoning είναι ασφαλές, αρκεί να ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας του.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα