Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος βλέπει τη λύση ως ευκαιρία για... «business»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος βλέπει τη λύση ως ευκαιρία για... «business»11.01.2018Πρόσωπα

Ως ευκαιρία για «business» βλέπει τη λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

(φωτό) και όχι ως θέμα που πρέπει να διευθετηθεί με τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

«Η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, με αμοιβαία οφέλη για την ανάπτυξη και την απασχόληση» δήλωσε ο κ. Μίχαλος και συνέχισε αναπτύσσοντας τις συνεργασίες που έχουν σε επιχειρηματικό επίπεδο οι δύο χώρες και τις προοπτικές που μπορούν να διανοιχτούν μετά τη λύση της ονομασίας.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε την κυβερνητική θέση περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι «ξεκαθαρίσαμε στην ΠΓΔΜ τη δική μας θέση και την ανάγκη να διαχωριστεί η δική μας Μακεδονία από τη δική τους χώρα» και διαπίστωσε, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, πως «υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές», αλλά «η ΠΓΔΜ πιέζεται γιατί θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ».

Πώς, ωστόσο, θα εξελιχθούν η υπόθεση της ονομασίας και γενικά το πακέτο του όλου θέματος, αφού συμπεριλαμβάνονται η εθνικότητα και η γλώσσα, θα διαφανεί από τη συνάντηση που θα έχουν οι διαπραγματευτές των δύο χωρών στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιανουαρίου και τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς. Σήμερα ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα