Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αστέρα στην Τρίπολη και έπεσε στη δεύτερη θέση

Εγκλημα και τιμωρία!

Ο Κουρμπέλης με ανόητη ενέργεια άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από το 33΄, ο Γιοβάνοβιτς την άφησε γυμνή μεταγραφικά από παίκτες ποιότητας και ο Αστέρας Τρίπολης χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση νίκησε με 1-0 τον «λίγο» Παναθηναϊκό.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Οι «πράσινοι», που κάνουν πορεία… υποβιβασμού στον δεύτερο γύρο, υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, χάνοντας την κορυφή που είχαν μέχρι χθες. Ο Παναθηναϊκός

μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε τον Αστέρα. Ηταν καλύτερος, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 33΄, όταν ο Κουρμπέλης εντελώς ανώριμα πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε σκληρό φάουλ πάνω στον Σίτο, ακριβώς επτά λεπτά μετά την πρώτη κίτρινη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, αφού ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, χωρίς όμως να μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητικός. Ο Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε αλλαγή. Απλά έφερε τον Τσέριν δίπλα στον Πέρεθ και έπαιξε με 4-4-1.

Στην επανάληψη, τα πρώτα 20΄ πέρασαν χωρίς τίποτα αξιόλογο. Οι «πράσινοι» με 10 παίκτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και η ομάδα της Τρίπολης απλά… παρακολουθούσε και περίμενε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Από το 70΄ και μετά οι «πράσινοι» πίεσαν και είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 75΄.

Ο Βαγιαννίδης έδωσε στον Παλάσιος, που μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αρκετά δυνατό, αλλά λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Σίτο έκανε τη σέντρα, ο Πούχατς έδιωξε, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Μπαρτόλο, που έκανε το σουτ με τη μία για το 1-0 του Αστέρα. Οι «πράσινοι», που ήταν στον πρώτο γύρο με οκτώ βαθμούς μπροστά, δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Ο Αστέρας έξυπνα νίκησε τον Παναθηναϊκό και δείχνει να ανακάμπτει.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ακης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Αλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71΄ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55΄ Μπερτόλιο), Σίτο, Κρέσπι, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκενφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81΄ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (74΄ Τσοκάι), Μπερνάρ (68΄ Μανσίνι), Παλάσιος (81΄ Κλαϊνχάισλερ), Σπόραρ (68΄ Ιωαννίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα