Ο Κρέτσος έδωσε υποσχέσεις στην Ενωση Ιδιοκτητών για στήριξη του Τύπου

Ο Κρέτσος έδωσε υποσχέσεις στην Ενωση Ιδιοκτητών για στήριξη του Τύπου05.10.2018Πρόσωπα

Επιφυλάχθηκε να θέσει τα θέματα στην κυβέρνηση και σύντομα να υπάρξουν μέτρα

Την Ενωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος με θέμα τη στήριξη του έντυπου Τύπου. «Μετά από δέκα και πλέον χρόνια από την τελευταία επίσκεψη υπουργού της κυβέρνησης τα γραφεία

της ΕΙΗΕΑ επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αρμόδιος για τα θέματα Τύπου, κ. Λευτέρης Κρέτσος. Εγινε δεκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ενωσης. Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε από τον κ. Κρέτσο η διάθεση της κυβέρνησης για επίλυση των θεμάτων του κλάδου των εφημερίδων, που χρονίζουν. Εγινε διεξοδική ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων και ο κ. Κρέτσος επιφυλάχθηκε να θέσει τα θέματα υπ' όψιν της κυβέρνησης και σύντομα να υπάρξουν μέτρα στήριξης των εφημερίδων» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΗΕΑ.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα σε συνέντευξή του ο κ. Κρέτσος είχε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για τα οικονομικά των επιχειρήσεων του Τύπου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα μικρών ή και μεγαλύτερων ομίλων Τύπου, που αδυνατούν να ανταποκριθούν με τακτικότητα στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους ή στους προμηθευτές τους. Παράλληλα τόνιζε: «Ο Τύπος έχει μείνει πίσω. Παρότι τα τελευταία οκτώ χρόνια βρέθηκε να χάνει και μια σειρά ενισχύσεων που απολάμβανε στα χρόνια της ευημερίας: Καταργήθηκε το αγγελιόσημο και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με το ασφαλιστικό κόστος των εργαζομένων. Καταργήθηκε η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών και οι μικρότερες εφημερίδες έχασαν ένα σημαντικό έσοδο. Καταργήθηκε η δημοσίευση διακηρύξεων, προκηρύξεων κ.λπ. Κανένα αντισταθμιστικό μέτρο για ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς δεν ελήφθη για τον Τύπο. Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης. Ο Τύπος είναι σαν ασθενής που αιμορραγεί. Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από άμεση ρευστότητα ώστε να επιβιώσουν. Αυτό είναι το άμεσο, αναγκαίο μέτρο, στο οποίο το κράτος οφείλει να προχωρήσει. Στη συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε πιο στοχευμένες, πιο σύνθετες πολιτικές για τη στήριξή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα