Ο Αλιβιζάτος ονειρεύεται από τώρα το Επικρατείας

Ο Αλιβιζάτος ονειρεύεται από τώρα το Επικρατείας 10.11.2017Πρόσωπα

Αρχισαν τα όργανα μόλις δύο 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι εκλογές στον νέο φορέα, που μοιάζει με πύργο της Βαβέλ

Η κωμωδία στην Κεντροαριστερά συνεχίζεται μόλις δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα. Οι εννέα υποψήφιοι μπήκαν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα τους, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της επιτροπής για την όλη διαδικασία, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος,

δείχνει να βρίσκεται κι αυτός εκτός τόπου και χρόνου.

Με... πολιτική του παρέμβαση ανέφερε ότι «όλες οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα είναι ιστορικά συνδεδεμένες με την προοδευτική παράταξη, ενώ οι αποτυχίες με τη συντηρητική παράταξη, πλην της περιόδου Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και αυτό στην προσπάθειά του να προσδώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα στο υπό διαμόρφωση νέο σχήμα, που μοιάζει περισσότερο με πύργο της Βαβέλ, παρά με μια συντονισμένη κίνηση που θα έχει παρεμβατικό ρόλο την επόμενη μέρα. Παράλληλα, ουσιαστικά χρίζει τον εαυτό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πριν καν αυτός σχηματιστεί και πριν εκλεγεί ο επικεφαλής της.

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία της στο Σπόρτιγκ, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τους φίλους της παράταξης να προσέλθουν να ψηφίσουν και τόνισε: «Από το χθες κρατάμε τη φλόγα και όχι τη στάχτη. Ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε χωρίς κλυδωνισμούς, με αποφασιστικά βήματα. Να συνεχίσουμε πιο δυνατά, όλοι μαζί την νικηφόρα πορεία. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα».

Στο μεταξύ, δέκα ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Μίλησαν για το έργο που επιτελεί, τον χαρακτήρα του και την υποψηφιότητά του, την οποία χαρακτήρισαν ελπιδοφόρα για την Ελλάδα. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι «οι αρχηγοί είναι αναλώσιμοι, η παράταξη είναι αυτή που θα μείνει». Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε λόγο για «διπλή ανατροπή, παραταξιακή και πολιτική», ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ στο Περιστύλιο του Ζαππείου την κεντρική ομιλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα