«Δεν είναι χαρτομάντιλο η σημαία μας»

«Δεν είναι χαρτομάντιλο η σημαία μας»10.11.2017Πρόσωπα

Ο Ιερώνυμος είχε συνάντηση με Τσιάρτα. Η Αρχιεπισκοπή ετοιμάζει ακαδημία ποδοσφαίρου

Η σημαία μας δεν είναι χαρτομάντιλο και στις εθνικές επετείους πρέπει να την κρατούν μόνο Ελληνόπουλα». Η φράση ανήκει στον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ποδοσφαίρου του 2004 Βασίλη Τσιάρτα. Πολλοί, πριν από λίγες εβδομάδες, τον λοιδόρησαν για όσα είπε καταγγέλλοντας την υπερψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια, αλλά και για την άποψή του ότι τη σημαία στις εθνικές επετείους πρέπει να την κρατούν αποκλειστικά Ελληνες.

Οι χθεσινές δηλώσεις του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αποδεικνύουν το στιβαρό και ακέραιο του χαρακτήρα του Βασίλη Τσιάρτα, που δεν υποχωρεί, δεν βάζει νερό στο κρασί του και υπερασπίζεται με σθένος τις πατριωτικές θέσεις και απόψεις του, παρά το... bullying που μπορεί να δέχεται από δήθεν προοδευτικούς κύκλους. Ο Βασίλης Τσιάρτας πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, όταν στηλίτευσε την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια. Οι δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχαν προκαλέσει σάλο, αλλά ο κ. Ιερώνυμος τις είχε επικροτήσει.

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής Ευρώπης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση που είχαν και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ιερωνύμου, καθώς είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι «σέβομαι την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να μην αλλοιωθεί η χώρα μας». Ο κ. Τσιάρτας μιλώντας στους δημοσιογράφους προχώρησε σε διευκρινίσεις και για τις δηλώσεις του σχετικά με την αλλαγή φύλου, λέγοντας ότι «είμαι κατά των προκλήσεων. Είναι διαφορετικά το ποιος έχει πρόβλημα και το ποιος θέλει να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων».

Πάντως, η συνάντηση των δύο ανδρών είχε και ποδοσφαιρικό... άρωμα, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία όχι μόνο για την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και για από κοινού δράσεις, και μάλιστα... ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τον κ. Τσιάρτα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία μαζί του, ώστε να δημιουργηθεί ακαδημία ποδοσφαίρου της Αρχιεπισκοπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα