Κρατάει το βέτο ο Π. Καμμένος

Κρατάει το βέτο ο Π. Καμμένος28.03.2018Πρόσωπα

Παρά τις δηλώσεις Τσίπρα για «Gorna Makedonija», παραμένει αντίθετος στη χρήση του όρου από τους Σκοπιανούς

Σταθερά αντίθετος σε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» παραμένει ο Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της πρόσφατης θετικής αναφοράς του Αλέξη Τσίπρα στο «Gorna Makedonija» από τις Βρυξέλλες.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να εμποδίσουμε χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές» δήλωσε χθες ο υπουργός Αμυνας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Δική του άποψη»

Σχολιάζοντας την ονομασία «Gorna Makedonija», ο κ. Καμμένος είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι υπουργός Αμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού. «Πιστεύω ότι το Σκοπιανό δεν θα έρθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές» πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, με μια περίεργη δήλωσή του που μάλλον δεν κατανόησε κανείς, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντησή του με την Αυστριακή ομόλογό τουδ δήλωσε πως «το «πνεύμα και η παράδοση θα συμβάλλουν στη λύση του ονοματολογικού»!

Η αντιπολίτευση πάντως στη χώρα μας ασκεί δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς εταίρους και για το Σκοπιανό. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορεί τον κ. Καμμένο για διγλωσσία. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «“Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ” ο οποίος διαπραγματεύεται σύνθετη ονομασία! “Οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη χρήση της λέξης "Μακεδονία" στο όνομα”! Και όμως αυτά τα τελείως αντίθετα τα έχει πει ο ίδιος άνθρωπος! Ποίος; Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας!»

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε σχετικά με τις διαφορετικές θέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων: «Αν δεν επρόκειτο για ευαίσθητα εθνικά θέματα, θα μιλούσαμε για κακόγουστη φαρσοκωμωδία. Το συμπέρασμα: Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση και για τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων».

Τέλος, η Χρυσή Αυγή τονίζει: «Καμμένος και Τσίπρας είναι συνένοχοι στην προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας και στην άθλια πολιτική αφελληνισμού της πατρίδας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα