Και οδηγία (!) Αλέξη σε Σουλτς να τα βρει με Μέρκελ

Και οδηγία (!) Αλέξη σε Σουλτς να τα βρει με Μέρκελ25.11.2017Πρόσωπα

Συνάντηση και με τον Γιούνκερ για τη βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Θα μπορούσε να είναι η πρώτη ελληνική παρέμβαση στα γερμανικά πολιτικά πράγματα η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μάρτιν Σουλτς να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο αρχηγός των

Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό ενώ κατευθυνόταν από το Παρίσι στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. «Να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης» φέρεται ότι είπε ο κ. Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς, συμπληρώνοντας:

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς την καθαρότητα των θέσεών σου, αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». Ο επικεφαλής του SPD ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε σχετικά με την ευρωπαϊκή βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την εκπόνηση ενός πενταετούς σχεδίου κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας δέχτηκε τα συγχαρητήρια της κυρίας Μέρκελ.

Μόλις κάθισε δίπλα στην καγκελάριο, η τελευταία τον συνεχάρη για τα δύο βραβεία που έλαβε στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα