Η υπόκλιση του προέδρου της Πολωνίας

Η υπόκλιση του προέδρου της Πολωνίας21.11.2017Πρόσωπα

Ενεργειακά και οδικοί άξονες στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου - Τετ α τετ και με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Τo αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο ενώνει την Ελλάδα και την Πολωνία, καθώς είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες υπάρχουν σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά του.

Τα ενεργειακά καθώς και οι οδικοί άξονες από τα Βαλκάνια στην Ανατολική Ευρώπη βρέθηκαν

χθες στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντρέι Ντούντα. Ο Πολωνός πρόεδρος έκλεψε τις εντυπώσεις όταν κατά την κατάθεση στεφάνου γονάτισε μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη θέλοντας έτσι να δείξει τον βαθύ σεβασμό του.

«Σε διάστημα 17 ετών δεν πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα επίσκεψη Πολωνού προέδρου, οπότε θεωρώ την επίσκεψή μου ορόσημο, που θα δώσει ώθηση στη συνεργασία των δύο χωρών» είπε ο κ. Ντούντα στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αν και βρισκόμαστε σε δύο διαφορετικά σημεία του ευρωπαϊκού χάρτη, εντούτοις ως χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, χώρες που βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε., έχουμε κοινά συμφέροντα» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του είχε και ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Εμείς οι Ελληνες μένουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή μας πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι και δεν ταξιδεύουμε με σημαίες ευκαιρίας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντούντα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα