Τσίπρας: Εκλεισε το... μάτι στη Φώφη για συνεργασία

Τσίπρας: Εκλεισε το... μάτι στη Φώφη για συνεργασία21.11.2017Πρόσωπα

Με τη γνωστή κριτική απάντησε η Γεννηματά, αν και πρώτη φορά δεν την απέρριψε (υπό προϋποθέσεις)

Παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άνοιξε χθες, μόνο λίγες ώρες μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην αρχηγία του νέου εγχειρήματος.

Την πρωτοβουλία πήρε ο πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αρχικά τη συνεχάρη τηλεφωνικά για την επιτυχία της και στη συνέχεια, με μήνυμά του στο twitter, πρότεινε διάλογο για τις προοδευτικές δυνάμεις. «Ελπίζω η εκλογή της κυρίας Γεννηματά να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κλείνοντας το... μάτι προς την πλευρά του νέου φορέα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόσο από τη Βουλή όσο και σε συνέντευξή της, εξαπέλυσε τη γνωστή έντονη κριτική της στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, ωστόσο πρώτη φορά δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πολιτικής συνεννόησης, υπό προϋποθέσεις. «Η συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας» σημείωσε, φράση που ερμηνεύεται ως παρακαταθήκη για το μέλλον όσον αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Γεννηματά προκειμένου να τη συγχαρεί για την επιτυχία της στις εσωκομματικές εκλογές είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ευχόμενος σε αυτήν «καλή δύναμη».

Το μπάχαλο πάντως που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο στην Κεντροαριστερά επιβεβαίωσε, έστω εκ των υστέρων, και ο πρόεδρος της επιτροπής που είχε αναλάβει το εγχείρημα, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. «Υπήρχε μια αμοιβαία δυσπιστία από τους υποψηφίους» αποκάλυψε χθες, σημειώνοντας ότι «οι χειρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι». Παραδέχτηκε μάλιστα ότι «σε δυο τρεις φάσεις, όταν ακόμα καθορίζαμε τους κανόνες του παιχνιδιού, πραγματικά φοβήθηκα».

Από την πλευρά του ο ηττημένος της προχθεσινής διαδικασίας Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη δέσμευσή του «απέναντι σε όλους ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσω, όπως σήμερα και σε όλη μου την πορεία, να λειτουργώ με πολιτική αυτονομία απέναντι στις συντεχνίες και τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και που έκαναν μεγάλη ζημιά στην παράταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα