Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και είναι αγκαλιά με την κατάκτηση της κούπας για δεύτερη σερί σεζόν

Φαβορί για τον τίτλο

Τον διέσυρε! Μόνο μία ομάδα υπήρχε χθες στην «Αγια-Σοφιά»! Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό, και… λίγα ήταν. Η ομάδα του Ματίας Αλμειδα έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ιαχή «Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές» δονεί ακόμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Η ΑΕΚ μπήκε από τα πρώτα λεπτά με το… μαχαίρι στα δόντια, αντίθετα από τον Παναθηναϊκό, που μπήκε επιφυλακτικά και το πλήρωσε. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα, ο Πινέδα την κουβάλησε και έδωσε ξανά στον Σουηδό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της «Ενωσης». Η ομάδα του Αλμέιδα στα πρώτα 20΄ ήταν καταιγιστική.

Οι παίκτες του κέρδιζαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και έκλεισαν τους «πρασίνους» στο μισό γήπεδο. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, αλλά η ΑΕΚ ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις. Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε σε χαλαρούς ρυθμούς, ο Ακαϊντίν έκανε την… γκάφα της χρονιάς. Ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα ύστερα από ολέθριο λάθος του Τούρκου (προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ντραγκόφσκι και έκανε «τσαφ)», βγήκε τετ α τετ με τον «πράσινο» γκολκίπερ και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε φάση και δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε το ίδιο δυνατά, ο Τερίμ έβγαλε τον αρνητικό Λημνιό, ρίχνοντας στο ματς τον Σπόραρ, αλλά οι «πράσινοι» ήταν και πάλι από κακοί έως… φαντάσματα. Η «Ενωση» υπήρχαν στιγμές που έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο και έδειξε σε όλους ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο 60΄ θα μπορούσε να κάνει το 3-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στα δοκάρια. Την πρώτη από επέλαση του Πινέδα και τη δεύτερη από σουτ εξ επαφής του Πόνσε στο 62΄. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 69΄ ο Ελίασον. Ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς. Αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε. Ο Ελίασον, ωστόσο, ακολουθούσε σαν τρέιλερ και από κοντά έκανε το 3-0. Και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα…

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76΄ Αμπραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Ελίασον (76΄ Μήτογλου), Αραούχο (58΄ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76΄ Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77΄ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64΄ Μλαντένοβιτς), Αράο, Λημνιός (46΄ Σπόραρ), Παλάσιος (46΄ Βιλένα), Τσέριν, Μπακασέτας (64΄ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα