ΕΤΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ

ΕΤΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ21.01.2018Άρθρα

Το 2018 η Ν.Δ. θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την επόμενη μέρα της χώρας

Από τον
Σάκη Ιωαννίδη*

Tο 2017 μάς αποχαιρέτησε, το 2018 είναι ήδη εδώ και μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις ήρθε η ώρα για επιστροφή στην πραγματικότητα. Το 2018 είναι ένα κρίσιμο έτος, ένα έτος-κλειδί για τη χώρα, με τις αποφάσεις που θα παρθούν κατά τη διάρκειά του να καθορίζουν το μέλλον μας.

Το 2018 μπορεί να ξεκίνησε με τη δήλωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία αποκλείει τις εκλογές, όμως

μια ματιά γύρω θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αποδρομής, έχοντας ξεπεράσει κάθε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό όριο που η ίδια είχε θέσει, θυσιάζοντας τα πάντα με στόχο την παραμονή στην εξουσία. Για πόσο ακόμα όμως είναι το θέμα. Πόσο αντέχουν η κοινωνία και οι πολίτες το καταστροφικό της έργο;

Το έτος που μόλις ξεκίνησε είναι ένα έτος εκλογικό ή, ακόμα και αν δεν γίνουν εκλογές κατά τη διάρκειά του, ένα έτος βαθύτατα προεκλογικό. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι κοντά στην πτώση της, και αυτό το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα ίδια τα στελέχη των δύο κομμάτων.

Το γεγονός αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εφησυχασμού ή θριαμβολογίας για εμάς στη Νέα Δημοκρατία. Μέσα στο 2018 ασκώντας τον ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση καλούμαστε να παρουσιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την επόμενη μέρα της χώρας, χωρίς καθυστέρηση. Στο αδιέξοδο όπου έχουν οδηγήσει τη χώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και αναβολές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, να εφαρμόσουμε λύσεις και να τα βάλουμε με τις παθογένειες που προκάλεσε η καταστροφική αυτή συγκυβέρνηση.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο λάθους. Ανώτερος σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από την επαναφορά της κανονικότητας και της ομαλότητας στη χώρα. Να αποκατασταθούν οι σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Να επαναλειτουργήσουν οι θεσμοί. Να γίνουν ξανά τα πανεπιστήμιά μας χώροι γνώσης και όχι εκπαιδευτήρια μπαχαλάκηδων. Να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Να διαμορφώσουμε μια χώρα στην οποία θα επιστρέψουν οι συμπολίτες μας που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Να φτιάξουμε ξανά μια Ελλάδα για την οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Μια Ελλάδα που θα προσφέρει στους πολίτες σταθερό οικονομικό περιβάλλον, δουλειές μόνιμες και όχι φιλοδωρήματα. Μια Ελλάδα με ισχυρή θέση και λόγο στη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινωνικά και πολιτιστικά.

Το 2018 είναι προφανές ότι θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για την παρούσα κυβέρνηση, και αργά ή γρήγορα η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει ξανά να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή νερά, μακριά από τα βράχια. Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει, αντίθετα μας γεμίζει ευθύνες για όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία.

Μέλος Ε.Γ. και Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα