Εωλο το βούλευμα

Εωλο το βούλευμα16.12.2017Πρόσωπα

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες

Στην εκπνοή της προθεσμίας, ο Αρειος Πάγος έβαλε στο μικροσκόπιό του το βούλευμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση κατά του έωλου, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς νομικούς, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο, έπειτα από

14 μήνες και με ψήφους δύο έναντι ενός, «έδειξε» τον δρόμο για το εδώλιο στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος και μετέτρεψε στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας την αρχική κατηγορία σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση. Μαζί του καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ακόμη 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου που, σύμφωνα με την κατηγορία, εμπλέκονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Η αναίρεση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, νομικούς λόγους που φέρεται ότι σχετίζονται με τα απαλλακτικά μέρη του βουλεύματος. Τον τελευταίο λόγο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος των μελών του Συμβουλίου Εφετών διενεργείται ήδη ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έκδοση του επίμαχου βουλεύματος.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πριν από περίπου έναν μήνα, όταν δηλαδή εκδόθηκε το βούλευμα, είχαν κάνει λόγο για «νομικούς ακροβατισμούς» που ανέδιδαν οσμή συγκάλυψης των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες Αρχές. Το γεγονός ότι η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης -η οποία τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επισύροντας κάθειρξη έως και 20 χρόνια- μετατράπηκε σε ένα πλημμέλημα ήταν αυτό που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις. Και αυτό γιατί, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, παρότι το αδίκημα της συμμορίας ενέχει ηθική απαξία, ρίχνει στα… μαλακά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα