Εντός εβδομάδας ψηφίζεται η σύμβαση παραχώρησης για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εντός εβδομάδας ψηφίζεται η σύμβαση παραχώρησης για το λιμάνι Θεσσαλονίκης21.02.2018Οικονομία

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη ιδιωτικοποίηση λιμανιού στην Ελλάδα.

Ομως, η Cosco με επιστολή προς την κυβέρνηση υποστηρίζει πως παραβιάζεται η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ

στον Πειραιά!

Αφορμή για τη σκληρή επιστολή της διοίκησης του ΟΛΠ προς δύο υπουργούς (Οικονομικών και Ναυτιλίας) είναι μια ξεχωριστή διαβούλευση που προωθεί ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ) Δημοσθένης Μπακόπουλος για το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ στο λιμάνι. Η διοίκηση του ΟΛΠ υποστηρίζει πως έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αδυνατεί να κατανοήσει γιατί χρειάζεται μία ξεχωριστή διαβούλευση για το ίδιο θέμα υπό τον κ. Μπακόπουλο.

Η διοίκηση του ΟΛΠ επιτίθεται στην επιστολή κατά του κ. Μπακόπουλου, υποστηρίζοντας πως «με την πιο πάνω ενέργειά του ο επικεφαλής της ΔΑΛΠ επιχειρεί την υποκατάσταση της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και την παρέμβασή του στη διοίκηση του λιμένα, κάτι το οποίο δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά είναι επίσης πράξη στρεφόμενη ευθέως κατά της υλοποίησης του προγράμματος επενδύσεων της εταιρίας μας, προϋπόθεση για την υλοποίηση του οποίου είναι η έγκριση του master plan».

Στον ΟΛΠ υποστηρίζουν πως «με σειρά ενεργειών της ΔΑΛΠ γίνεται συστηματική προσπάθεια αμφισβήτησης της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ Α.Ε. και της λειτουργίας της στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις». Γι’ αυτό και ζητούν από τους υπουργούς να ακυρώσουν τη «σύγκληση της συνέλευσης αυτής, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στους αποδέκτες της πρόσκλησης, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Φ. Κόλλιας

Keywords
Τυχαία Θέματα