Ελεύθερος ο παιδοκτόνος Μεταξάκης που είχε «φάει» τρις ισόβια το 1999

Ελεύθερος ο παιδοκτόνος Μεταξάκης που είχε «φάει» τρις ισόβια το 199927.11.2018Δικαστικά

Ελεύθερος αφέθηκε ο 60χρονος παιδοκτόνος της Κρήτης Γιώργος Μεταξάκης που το 1999 συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, προκειμένου να εκδικηθεί τη σύζυγό του

Ο Μεταξάκης, που εργαζόταν στα μαγειρεία των φυλακών, είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια (μία για κάθε παιδί), με τους δικαστές να μην

του αναγνωρίζουν κανένα ελαφρυντικό, αν και είχε επικαλεστεί ψυχική διαταραχή. Μάλιστα, είχε ισχυριστεί ότι δεν θυμόταν τίποτα από τη φρίκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999.


Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μεταξάκης είχε τυφλωθεί από οργή επειδή ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν «κλεφτεί». Εκείνος επέμενε να ξανασμίξουν, αλλά δεν έβρισκε ανταπόκριση και απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του, λέγοντάς της ότι θα τα σκοτώσει για να την πιέσει.

Το μοιραίο απόγευμα έβαλε στο αυτοκίνητό του τη 12χρονη κόρη του, τον 10χρονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο γιο του, που θα βαφτιζόταν τις επόμενες μέρες, και τα πήγε στον Αλμυρό ποταμό, όπου έδεσε το κοριτσάκι στο λεβιέ των ταχυτήτων. Στη συνέχεια πέταξε τα τρία αγοράκια στα ορμητικά νερά του ποταμού! Οταν εντοπίστηκαν τα τρία άψυχα κορμάκια, ο πα-τέρας ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα, όμως ύστερα από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα