Αποφασισμένος να γίνει δήμαρχος!

Αποφασισμένος να γίνει δήμαρχος!27.11.2018ΝΔ

Ο Νίκος Ταχιάος πήρε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία για τη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Yποψήφιος για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης θα είναι Νίκος Ταχιάος, που πήρε το χρίσμα από τη Ν.Δ. και στη συνέχεια δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι κατεβαίνει για να γίνει δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα: «Πρώτο μου μέλημα είναι

να καταρτίσω ένα ψηφοδέλτιο νίκης». Η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και ήρθε σε μια στιγμή που το όνομα του κ. Ταχιάου είχε ακουστεί ήδη στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν αιφνιδιάστηκε από την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι συνεργάτης του προέδρου. Δεν αιφνιδιάστηκα. Ηταν, μπορώ να πω, μια δυναμική διαδικασία» είπε ο κ. Ταχιάος, που είναι αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος.

Θεωρείται μητσοτακικός. Είναι στενός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία είχε ακολουθήσει το 2010 με τη Δημοκρατική Συμμαχία, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία. Τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα, ο Νίκος Ταχιάος γνωρίζει πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά, αφού εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Ντ. Κοσμόπουλου, ενώ υπήρξε αντιδήμαρχος επί Β. Παπαγεωργόπουλου. Εξάλλου, ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που προχώρησε την ανάπλαση της νέας παραλίας, αλλά και την κατασκευή του νέου δημαρχείου.

«Είμαι γέννημα και θρέμμα της πόλης, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου σε αυτήν, δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής. Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία, που με κόπο και πάθος ως αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού δούλεψα για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί. Νιώθω βαθιά θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψή της. Η εικόνα της πολύ βρόμικης πόλης, η εγκατάλειψη της Αριστοτέλους, τα “αιώνια” εργοτάξια του μετρό, η εγκληματικότητα στο άβατο της πανεπιστημιούπολης, η εκτεταμένη παραβατικότητα, το πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό χάος της ΔΕΘ συμπληρώνουν τη θλίψη και τον θυμό μου και με φέρνουν προ των ευθυνών μου ως ενεργού πολίτη που δούλεψε και αγάπησε αυτήν την πόλη» αναφέρει.

Ο Νίκος Ταχιάος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα