Μπάχαλο με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Μπάχαλο με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ18.11.2017ΠΑΣΟΚ

Ακυρα έβγαλαν τα αποτελέσματα στο Τρίκερι Μαγνησίας, όπου ψήφισαν όλοι τηλεφωνικά χωρίς να πληρώσουν! Ποιοι θα συμμαχήσουν με Γεννηματά και ποιοι με Ανδρουλάκη

Μόλις 24 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, με τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνουν την τελική μάχη για την εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, αποδεικνύεται ότι το σύστημα εκλογής ήταν διάτρητο και πως η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κατάφερε να συγκρατήσει το μπάχαλο

εντός του ΠΑΣΟΚ. Δεν έφτανε που η Επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου εξέδωσε τελικά αποτελέσματα έπειτα από τρεις ημέρες, ήρθε και η περίπτωση της ακύρωσης των εκλογών στο Τρίκερι της Μαγνησίας.

Η Επιτροπή Διαδικασιών μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στο χωριό Τρίκερι ζήτησε και τα ανάλογα χρήματα που αντιστοιχούσαν στους 109 ψηφίσαντες, δηλαδή 327 ευρώ.

Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ενημέρωσε με φυσικότητα την Επιτροπή Δεοντολογίας ότι δεν είχαν μαζευτεί τα χρήματα γιατί κανένας χωριανός δεν ψήφισε αυτοπροσώπως, αλλά τηλεφωνικά.
Οι ψηφοφόροι χρειάζονταν μόνο να δώσουν από τηλεφώνου τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας, ενώ έλεγαν και την προτίμησή τους από τους υποψηφίους. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την τηλεφωνική ψηφοφορία ήταν: Φ. Γεννηματά 74, Ν. Ανδρουλάκης 20, Γ. Καμίνης και Στ. Θεοδωράκης από 4, Κ. Γάτσιος και Απ. Πόντας από 2, Γ. Μανιάτης και Δ. Τζιώτης από μία ψήφο και βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμαχίες για τη δεύτερη Κυριακή, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι τρέχουν να συμφωνήσουν με την πιθανή νικήτρια για να εξασφαλίσουν μία θέση την επόμενη μέρα.
Ο Στ. Θεοδωράκης υποστηρίζει βουβά τη Φώφη Γεννηματά και χάνει το κόμμα του, αφού την ίδια στιγμή ανακοινώνουν στήριξη στον Ανδρουλάκη οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, που δήλωσε ότι από τη Φώφη και τον Νίκο προτιμά τον Νίκο, ο βουλευτής Γ. Μαυρωτάς και ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Κ. Καρκατσούλης.

Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε τη στήριξη του στο πρόσωπο του Ν. Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο σε δήλωσή του έπειτα από συνάντηση των δύο για ένα «εγχείρημα που επιβάλλεται από τώρα να συμπορευτεί με τη Νέα Γενιά».

Ο Ραγκούσης

Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά τάχθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, καθώς σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι «αυτές τις μέρες, που ξαναγεννιέται η μεγάλη προοδευτική παράταξη, μετά από ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, χωρίς καμία καθυστέρηση».

Συμφωνία με τη Φ. Γεννηματά φημολογείται ότι έχουν κάνει οι κ. Καμίνης και Θεοδωράκης, ενώ ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜ.ΑΡ. θα στηρίξουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δύο στελέχη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Γ. Τούντας και ο Π. Ιωακειμίδης, τάσσονται υπέρ της Φώφης Γεννηματά, ενώ αναμένεται να τη στηρίξει και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα