Ανακύκλωση με όφελος 1 € στο μετρό

Ανακύκλωση με όφελος 1 € στο μετρό13.07.2018Ρεπορτάζ

Στις... ράγες της ανακύκλωσης κινείται πλέον το μετρό της Αθήνας.

Οι επιβάτες για κάθε 33 συσκευασίες που θα επιστρέφουν στους ειδικούς χώρους, στα «σπιτάκια», που προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί σε δύο σταθμούς, στη Δάφνη και τη Δουκίσσης Πλακεντίας, θα παίρνουν πίσω 1 ευρώ. Καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το αντίτιμο είτε για δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα

είτε για την ενίσχυση ενός σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών «γευμάτων αγάπης» από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Παράλληλα, οι επιβάτες που ανακυκλώνουν θα μπαίνουν σε κληρώσεις (κάθε μήνα) για να διεκδικήσουν 10 δωρεάν προσωποποιημένες κάρτες μηνιαίας διάρκειας και 100 εισιτήρια απλής διαδρομής.

Το σύστημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης εντάσσεται στο δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ.) για διάστημα δύο ετών.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η δυνατότητα οι επιβάτες αλλά και άλλοι πολίτες να ανακυκλώνουν συσκευασίες σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς. «Είναι πολύ χρήσιμο κάθε ημέρα οι επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνουν τις άδειες, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες τους και να λαμβάνουν δωρεάν μηνιαίες κάρτες διαδρομών και δωρεάν εισιτήρια» είπε στην πρεμιέρα του συστήματος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στα μέσα μεταφοράς πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα