Κοσμοπλημμύρα για τον άγιο Παΐσιο

Κοσμοπλημμύρα για τον άγιο Παΐσιο13.07.2018Πρόσωπα

Οπλισμένοι με υπομονή, κάτω από τον καυτό ήλιο, χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο περίμεναν και χθες, ανήμερα της γιορτής του δικού τους αγίου, του αγίου Παϊσίου...

... για να προσκυνήσουν τον τάφο του στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής της μεγάλης μορφής της Ορθοδοξίας

χιλιάδες κόσμου με την καρδιά γεμάτη συγκίνηση πέρασαν από το μοναστήρι για να προσκυνήσουν.

Το ήσυχο μοναστήρι με την κατανυκτική ατμόσφαιρα, μολονότι για δύο μέρες μετατράπηκε σε επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, δεν έχασε ούτε στιγμή κάτι από την ιερότητά του, καθώς, παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό των πιστών που προσήλθαν το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, η κατάνυξη ήταν αυτή που επικρατούσε. Οι πιστοί με ευλάβεια έσκυψαν πάνω από τον τάφο του Αγιορείτη αγίου, κάνοντας τον σταυρό τους, προσευχόμενοι να τον έχουν δίπλα τους, να τους προσφέρει δύναμη κι ελπίδα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Η μνήμη του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη τιμάται στις 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία το 1994 εκοιμήθη, ενώ η αγιοκατάταξή του έγινε τον Ιανουάριο του 2015 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ηδη πριν από τον θάνατό του είχε αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύθος γύρω από το όνομά του.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την κοίμησή του η θεία μορφή του εξακολουθεί να συγκινεί τους πιστούς, αφού ο βίος, τα έργα του, τα θαύματα, οι παρηγορητικές συμβουλές και οι προφητείες του αγγίζουν τις ψυχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα