Αδοξο φινάλε!

Αδοξο φινάλε!06.12.2017Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από τη Γιούβε και είπε αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με έναν βαθμό

Από τον
Χάρη Δάντση

Το ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε με αξιοπρεπή εμφάνιση, που δεν συνοδεύτηκε όμως από θετικό αποτέλεσμα, χειροκρότημα, αλλά και μία... απαίτηση. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από

τη Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αποχαιρέτησε άδοξα το Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» ζητώντας τους μετά το τέλος του παιχνιδιού την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ενδεκάδα αποτελούμενη -μεταξύ άλλων- από τους Νικολάου, Οτζίτζα και Τζούρτζεβιτς, αλλά δίχως τον Φορτούνη, σε σχηματισμό 4-3-3, επέλεξε ο Τάκης Λεμονής. Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στη μάχη αρκετά από τα μεγάλα αστέρια που διαθέτει, όπως τους Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν, αφήνοντας ωστόσο εκτός τον αρχηγό Τζίτζι Μπουφόν, τον οποίο βράβευσε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Σε γενικές γραμμές οι Πειραιώτες στάθηκαν καλά στο πρώτο μέρος, έχοντας σε καλή βραδιά τον Προτό, όμως μια στιγμή αδράνειας της δεξιάς οπισθοφυλακής επέτρεψε στον Αλεξ Σάντρο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Κουαδράδο κάνοντας το 0-1 στο 16'.
Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε στο 41' ο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε από απόσταση αναπνοής να νικήσει με κεφαλιά τον Σέσνι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Ιταλούς, έχοντας μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μάριν στο 58' και δοκάρι με τον Μπεν στο 80'. Αντί όμως να ισοφαρίσουν, δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα με τον Μπερναντέσκι στο 90'.

Επεισόδια πριν από τη σέντρα

Πάντως, δεν έλειψαν και τα... παρατράγουδα, αφού λίγες ώρες πριν από τη σέντρα σημειώθηκαν εκτός του φαληρικού γηπέδου συμπλοκές των οπαδών των δύο ομάδων, με την Αστυνομία να προχωρά και σε συλλήψεις.

Στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 (59' Πάκο Αλκάρεθ, 90+1' αυτ. Ματιέ) της Σπόρτινγκ στο Καμπ Νόου και πήρε πανηγυρικά την πρωτιά με 14 βαθμούς (έναντι 11 που συγκέντρωσε η Γιούβε). Οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (61' Φορτούνης), Σεμπά (46' Μάριν), Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (70' Μπεν).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπαρτσάλι (70' Ρουγκάνι), Μπενατιά, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουιντί, Κουαδράδο (84' Μπερναρντέσκι), Ντούγκλας Κόστα, Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Ιγκουαΐν.

Keywords
Τυχαία Θέματα