Tρικέφαλος στην κορυφή

Tρικέφαλος στην κορυφή12.12.2017Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε με την Κέρκυρα (3-1) και εξακολουθεί να βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας

Από τον

Γιώργο Σηφάκη

Α σταμάτητη! Η ΑΕΚ, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, κέρδισε 3-1 την Κέρκυρα με γκολάρες του Κονέ, του Αραούχο και

ένα αυτογκόλ, και έδειξε ότι η κορυφή δεν την τρομάζει.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 12' με αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου (1-0).

Ο Κλωναρίδης σέντραρε με το δεξί από τα αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την κεφαλιά εξ επαφής, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο της μπάλας, μπερδεύτηκε και με το αριστερό πόδι του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπιζόταν.
Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και έκοψε τα πόδια των φιλοξενουμένων. Η ΑΕΚ, χωρίς άγχος, ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της, φτάνοντας εύκολα σε ένα δεύτερο γκολ στο 38'. Ο Σοϊλέδης απομάκρυνε με κεφαλιά τη σέντρα του Μπακάκη, ο Κονέ εκτός περιοχής έκανε κοντρόλ με το στήθος και με ένα φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου και ύστερα στα δίχτυα (2-0).

Στην επανάληψη έγινε ακόμα πιο ωραίο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες δεν είχαν κάτι να χάσουν. Η ομάδα του Χιμένεθ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, είχε τον έλεγχο και πρόσφερε θέαμα στον κόσμο της με ένα τρίτο γκολ στο 56', με τον Αραούχο (3-0). Η Κέρκυρα το μόνο που κατάφερε ήταν να ανεβάσει την απόδοσή της στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με πέναλτι του Νούνες (ανατροπή από τον Κονέ) να μειώσει το σκορ σε 3-1 στο 88'. Με αυτόν τον τρόπο η «Ενωση» κέρδισε το ματς και απολαμβάνει ξανά τη μοναξιά της κορυφής.
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Μπακασέτας (77' Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης, Αραούχο.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71'Αρτυματάς), Γκομές, Επστάιν (46' Νούνες), Μπάουμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα