Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ

17:45 7/11/2017 - Πηγή: Armynow

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν οι υπουργοί Άμυνας ΕλλάδαςΚύπρου – Ισραήλ που πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή σύσκεψη.

Κάλεσμα προς τις χώρες της περιοχής – εννοώντας προφανώς την Τουρκία – για συνεργασία, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, κοινή αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ρευμάτων, προς όφελος της

ευημερίας των λαών, απηύθυναν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Πάνος Καμμένος, Άβιγκντορ Λίμπερμαν και Χριστόφορος Φωκαίδης, σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της πρώτης, σε τριμερές επίπεδο, σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών, αποφάσισαν τη σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα προετοιμάζει την ετήσια τριμερή σύσκεψή τους, που λαμβάνει πλέον μόνιμο χαρακτήρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αφού καλωσόρισε τους υπουργούς των δύο χωρών αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της συνεργασίας: «Οι στόχοι αυτοί είναι αλληλένδετοι. Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια και σταθερότητα χωρίς την αναγκαία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και αντίστροφα, ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια και σταθερότητα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε κράτος. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συνεργασία».

Όσον αφορά την περίπτωση αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί με τη συμμετοχή κι άλλων χωρών ο Πάνος Καμμένος είπε με νόημα: «Είμαστε ανοικτοί στη διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλες χώρες της περιοχής, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να προτάξουν όλες οι χώρες της περιοχής εκείνα που τις ενώνουν και να επιλύσουν τις διαφορές, ακόμα και τις πιο σημαντικές, με διάλογο και συνεννόηση στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου. Βασικός και απαράβατος όρος, όμως, είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της κάθε χώρας και του λαού της».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, υπογράμμισε ότι η τριμερής μπορεί να είναι ενας σταθερός πυλώνας πρόνοιας και ευημερίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο, και το εμπόριο λευκής σαρκός. Θα συνεχίσουμε σε επίπεδο ειδικών τους επόμενους μήνες. Θα συζητήσουμε πιθανές κατευθύνσεις για αυτή τη συνεργασία.

«Ο διαχωρισμός που εχουμε στη Μεσόγειο δεν ειναι θρησκευτικός, αλλά ανάμεσα στις μετριοπαθείς και στις ριζοσπαστικές χώρες», τόνισε ο Αβ. Λίμπερμαν και πρόσθεσε: «Όλες οι μετριοπαθείς χώρες θα πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπιστούν τα ριζοσπαστικά ρεύματα στην περιοχή». ​

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης από την πλευρά του αφού εξέφρασε την πεποίθηση του «ότι ο δρόμος της τριμερούς συνεργασίας, θα αποβεί ιδιαιτερα επωφελής». Έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι: «Ταυτόχρονα θα συμβάλλει για να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή την περιοχή δεν έχουν θέση ούτε οι απειλές, ούτε η δημιουργία εντάσεων».

Ο Χρ. Φωκαΐδης μάλιστα έκανε αναφορές στις ενεργειακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι: «Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ υπερασπίζονται όχι μόνο τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και τα συμφεροντα της ΕΕ αλλά και της διεθνούς κοινότητας».

The post Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν ΕλλάδαΚύπρος – Ισραήλ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα, Τουρκία, Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ,minyma, tourkia, ellada – kypros – israil