Επίδομα επικινδυνότητας: Απάντηση Καμμένου

18:01 11/1/2018 - Πηγή: Armynow

Τι θα ισχύσει για το επίδομα επικινδυνότητας το 2018 εξηγεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Πάνος Καμμένος.

O YEΘΑ σε απάντηση του αναφέρει πως κατ΄αρχήν οι αρμοδιότητες για τη μισθολογική, επιδοματική και δημοσιονομική πολιτική, ανήκουν στο Υπουργείο Οικονοµικών, το οποίο την εξειδικεύει µε ειδικούς μισθολογικούς και δημοσιονομικούς νόµους που σκοπό έχουν την περικοπή δαπανών µε τη συµµετοχή όλων για να διασφαλιστεί η

ηθική και οικονοµική ισορροπία των μέτρων.

Σε ότι αφορά στα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων επικινδυνότητας αυτά προσδιορίστηκαν με κύριο γνώμονα τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο στρατιωτικό προσωπικό και στην επιχειρησιακή αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο δεν ελήφθη υπόψη ο βαθμός των δικαιούχων στελεχών, αλλά η επιχειρησιακή αποστολή του Επιτελείου, της Υπηρεσίας ή της Μονάδας που αυτά υπηρετούν.

Από τις περικοπές αυτές δεν θίγεται το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, πλην των θεσμοθετημένων θέσεων στη Νήσο «Κ», και ορισμένων Μονάδων που έχουν υποστηρικτικό ρόλο στους Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση οι ΔΥΚ, Ζ’ΜΑΚ και ΕΤΑ.

Περαιτέρω, δεν επίκειται οικονομική υποβάθμιση των Στελεχών που υπηρετούν στις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, πόσο μάλλον αποδόμηση των ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς το προσωπικό που θα υποστεί περικοπές δεν εμπλέκεται ή δε συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη σχεδίαση και εκτέλεση αυτών.

Ο Υπουργός εκτιμά την προσδοκώμενη δημοσιονομική εξοικονόμηση στο ποσό των 5.000.000 € ετησίως. Ο ίδιος λέει ακόμα πως για την καταβολή των επιδομάτων Επικινδυνότητας λαμβάνονται υπόψη αυστηρά οι επιχειρησιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων ενώ ο εξορθολογισµός πραγματοποιήθηκε όπως προβλέπεται από το Ν. 4472/17.

Ο χρόνος έναρξης της σχετικής ΚΥΑ αποτυπώνεται στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1762/22-05-2017. Επίσης κατά την παρούσα περίοδο, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ, τελεί υπό επιτελική επεξεργασία η τροποποίηση της ως άνω ΚΥΑ προκειμένου να διασφαλιστεί περαιτέρω η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με γνώμονα αφ’ ενός την κάλυψη των αυξημένων επιχειρησιακών απαιτήσεων και αφ’ ετέρου τις καθορισμένες πιστώσεις του σχετικού κωδικού.

The post Επίδομα επικινδυνότητας: Απάντηση Καμμένου appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα