Ο Καμμένος εξηγεί πως θα νοικιάσουμε τα Λέοπαρντ

17:00 11/1/2018 - Πηγή: Armynow

Το πιο σύγχρονο της άρμα σκοπεύει να νοικιάσει η Ελλάδα. Πρόκειται όπως εξηγεί ο Πάνος Καμμένος για μια διαδικασία leasing με συμμαχικές χώρες.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός σε απάντηση του στην Βουλή το ΥΠΕΘΑ και οι Ένοπλες Δυνάµεις υποστηρίζουν συνέργειες µεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ, µέσω των οποίων ενισχύεται,

η εμπλοκή της εγχώριας αµυντικής βιομηχανίας σε διακρατικά προγράμματα, στοχεύουν στην βελτιστοποίηση του υπάρχοντος αµυντικού υλικού και γενικά λειτουργούν και ως ένα µέσο σύσφιξης των σχέσεων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφαλείας (ΚΕΠΑΑ), μελετά το ενδεχόμενο υλοποίησης ενός συνεργατικού προγράμματος (Ροοlίng and Sharing), με εστίαση σε άρματα μάχης της οικογενείας LΕΟ 2, που σκοπό έχει να βοηθήσει κυρίως τα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης να βελτιώσουν την κατάσταση του αρματικού τους δυναμικού.

Το όλο εγχείρημα δεν αναφέρεται σε παραχώρηση αρμάτων μάχης αλλά σε χρονομίσθωση αριθμού αυτών, σε εκείνες τις χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εκμισθωτές καταβάλλοντας ανάλογο τίμημα στη χώρα που θα συμμετάσχει ως μισθωτής.
Η όλη διαδικασία ανάθεσης των συμβολαίων αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την κειμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία περί αμυντικών προμηθειών και το ΥΠΕΘΑ εξετάζει επισταμένως όλες τις προϋποθέσεις και παραμέτρους που αφορούν στη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή επίπτωση στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής μας στο πρόγραμμα είναι η αναβάθμιση σημαντικού αριθμού αρμάτων, ώστε τελικά η ποσοτική μείωση του αρματικού δυναμικού να αντισταθμιστεί με την ποιοτική ενίσχυση των παραμενόντων.

The post Ο Καμμένος εξηγεί πως θα νοικιάσουμε τα Λέοπαρντ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα