Ε.Δ. και Σ.Α.: Από την κοινωνική υπεραξία στην απαξία

Παρότι η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση μιλούσε για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία τώρα δεν εφαρμόζει ούτε καν την απόφαση του ΣτΕ

Η πικρία και η απογοήτευση που νιώθουν και εκφράζουν πλέον ανοιχτά τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Η κυβέρνηση τους είχε υποσχεθεί τον αυτονόητο σεβασμό στην Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της που ποτέ δεν ήρθε.

Τους είχε όμως επιπλέον δείξει πως αντίθετα με ότι συνέβαινε στο παρελθόν εκτιμούσε πλέον το έργο που προσφέρουν και σίγουρα δεν αποτιμάται σε χρήμα.

Το γεγονός

οτι αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται πλέον απλά μια υπόσχεση που στόχο είχε εκλογικά οφέλη είναι που έχει πληγώσει το φιλότιμο των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Γιατί θυμούνται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πεί πως:

Και οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι κομμάτι του λαού μας που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας που στόχο έχει την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο απ΄ αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η αντίσταση σ΄ αυτή την επίθεση πρέπει να είναι συντονισμένη και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το λαϊκό κίνημα θα είναι μήνυμα ενωτικό και ελπιδοφόρο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ενστόλων. Πόσο δε μάλλον όταν αντιλαμβανόμαστε πως η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι ένα δημόσιο αγαθό. Δεν μπορεί ένας αστυνομικός που βρίσκεται από το πρωί ως το άλλο πρωί στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής του να παίρνει 540 ευρώ. Δεν μπορεί ένας πυροσβέστης που δίνει μάχη με κίνδυνο τη ζωή του με απαξιωμένα μέσα να είναι εξαθλιωμένος και να παίρνει 500 ?. Υπάρχουν ειδικά μισθολόγια γι αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία.

Για αυτό και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται πλέον, μετά απο μια πολύ μακρά περίοδο χάριτος προς την κυβέρνηση είναι απόλυτα κατανοητές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:

Απόστρατοι: Ζητούν δικαιοσύνη από τον Α. ΤσίπραΝέα προσφυγή των Ομοσπονδιών στο ΣτΕ

The post Ε.Δ. και Σ.Α.: Από την κοινωνική υπεραξία στην απαξία appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα