Ε.Δ.: Η αναδιοργάνωση, της αναδιοργάνωσης….

Τι έχει η έρμη η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν προχωράει εδώ και δεκαετίες; Η απάντηση ίσως να είναι πάρα πολύ απλή.

Γιατί εδώ και δεκαετίες μελετάται η αναδιοργάνωση των Ε.Δ. αλλά δεν προχωράει;

Η απάντηση που συνήθως ακούγεται στους διαδρόμους της Μεσογείων είναι πως οι αλλαγές συναντούν αντιστάσεις σε… τοπικούς παράγοντες, δημάρχους και βουλευτές.

Πώς γίνεται όμως όλες οι κυβερνήσεις να κάνουν ότι θέλουν χωρίς ποτέ να υπολογίζουν τις τοπικές κοινωνίες (π.χ. διόδια, στρατόπεδα προσφύγων, φυλακές)

και να υποχωρούν μόνο στα στρατόπεδα;

Πειστική απάντηση δεν υπάρχει.

Ένας άλλος λόγος που επίσης ακούγεται είναι πως η ετοιμότητα ενός Επιτελείου προσκρούει στην καθυστέρηση ενός άλλου να αναδιοργανωθεί.

Συνήθως αυτές οι «καραμπόλες» καταλήγουν στο ότι εκ της φύσεως κάθε όπλου το Ναυτικό έχει τους Ναυστάθμους του εκεί που είναι και δεν αλλάζουν και η Π.Α. τα αεροδρόμια της εκεί που πρέπει οπότε πρακτικά όλοι περιμένουν τον Στρατό.

Όπως μάλιστα λέγεται π.χ. η αναδιοργάνωση και η μετακίνηση των Επίλεκτων Μονάδων πιο κοντά στην Αθήνα μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο όπως και η δημιουργία πολυδύναμων Κέντρων Εκπαιδεύσεως και Διακλαδικών Στρατοπεδων.

Η μελέτη όμως για την δημιουργία μεγάλων στρατοπέδων με υψηλή στελέχωση στην θέση των διάσπαρτων υποστελεχωμένων είναι παλιά υπόθεση και την ξέρουν καλά στον Στρατό.

Όπως ξέρουν και γιατί δυσκολεύονταν πάντα να την προχωρήσουν.

Είχε και όπως όλα δείχνουν εξακολουθεί να έχει ένα εμπόδιο που είναι κατά μια έννοια και αυτό «τοπικού χαρακτήρα».

Και λέγεται έλλειψη χρημάτων που απαιτούν οι νέες υποδομές.

Λύση για αυτό το θεματάκι δεν φαίνεται να υπάρχει και όπως φαίνεται και από αυτόν τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται σήμερα ούτε και που θα υπάρξει σύντομα.

The post Ε.Δ.: Η αναδιοργάνωση, της αναδιοργάνωσης…. appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα