Αίτημα να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη από το Χονγκ Κονγκ

19:40 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Aίτημα να δικαστεί στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή της 2,5 κιλά κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ κατέθεσε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί

εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα η, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που είναι προσωρινά κρατουμένη στο Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον, η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια. Οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν.

Στο μεταξύ ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου των γονιών της 19χρονης, Γιώργου και Κατερίνας Μελισσαροπούλου, επισκέφτηκε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά-αίτηση, με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα.

Στην αίτηση αναφέρουν ότι επιθυμούν να δικαστεί το παιδί τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή τη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική αξιολόγησή της, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

The post Αίτημα να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη από το Χονγκ Κονγκ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα