Άσυλο: Η Τουρκία απειλεί – Η Ελλάδα…ελπίζει!

Η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, συγκυβερνήτη του ελικοπτερου που ήρθε στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η Τουρκία στο άκουσμα της αποφάσεως ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και η ελληνική κυβέρνηση έτρεξε να καταθέσει αίτηση για την ακύρωση της αποφάσεως.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν μάλιστα αυτή την ενέργεια.

H NΔ θύμισε χαρακτηριστικά: «“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα

σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;».

Από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών πριν λίγο βγήκε μια ανακοίνωση ως απάντηση στο μπαράζ προκλητικότητας της Τουρκίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως η Ελλάδα ακόμα και τώρα ελπίζει πως η Τουρκία θα γίνει υπεύθυνη.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

The post Άσυλο: Η Τουρκία απειλεί – Η Ελλάδα…ελπίζει! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άσυλο, Τουρκία, Ελλάδα…ελπίζει,asylo, tourkia, ellada…elpizei