Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το ταμείον είναι μείον

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Η ώρα ενός ακόμα απολογισμού ήρθε καθώς μια δύσκολη χρονιά φεύγει και μια χειρότερη έρχεται.

Πριν λίγες ημέρες η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη της έκανε επί της ουσίας απολογισμό των εως τώρα πεπραγμένων της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ.

Αυτό που μένει είναι πως ακόμα και σήμερα είμαστε στην πεδιάδα των προσπαθειών για δίκαιους μισθούς, οικιστική κάλυψη των στελεχών, κτλ

Επειδή όμως το σωστό θα ήταν να δούμε ποιές κορυφές είχε υποσχεθεί πως θα

κατακτήσει η κυβέρνηση χωρίς να τα καταφέρει, συγκεντρώσαμε κάποια από τα κυριότερα σημεία που ήταν οι υποσχέσεις της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν πια είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν υπήρχαν προεκλογικές ψευδαισθήσεις και είχαν σαφή εικόνα των δυνατοτήτων τους.

Τότε λοιπόν είχαν ειπωθεί τα πιο κάτω:

«Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω γνωστό σε όλους τους συναδέλφους ότι θα ενημερώνομαι συνεχώς και θα ζητώ τη συμβολή όλων των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Αυτό θα το δείξουμε και στην πράξη με τις συναντήσεις μας με τις αρμόδιες επιτροπές, με τις ενημερώσεις των πολιτικών κομμάτων, με τις απαντήσεις μας στη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου…»

Το 2018 όμως έρχεται με την τεράστια κόντρα για τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας που έδειξαν πως η κυβέρνηση τελικά όχι μόνο τα άλλα κόμματα άλλα ούτε και τους ίδιους τους Βουλευτές της δεν έχει ενήμερους για τα ζητήματα του ΥΠΕΘΑ ενώ το ΚΚΕ καταγγέλει πως οι ερωτήσεις του καταλήγουν στο…«αρχείο».

Επίσης είχε ειπωθεί πως τα Στελέχη θα πάρουν άμεσα λεφτά. Το 2015 ελέχθη:

«Ξεκινώ, λοιπόν, από το προσωπικό, όπως ξεκίνησα και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ανέλαβα για πρώτη φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τότε, είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας».

Για να μην χάνουμε χρόνο να πούμε απλά πως σήμερα στα τραπέζια των Στρατιωτικών απλώνονται μισθοδοσίες και αυτό που υπολογίζεται είναι οι μειώσεις.

Σε ότι αφορά το επίδομα παραμεθορίου είχαν πεί:

«Αναγνωρίζοντας αυτούς που «φυλάνε τις Θερμοπύλες» και φροντίζουν την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια, αυτούς που συμπαραστέκονται στους ακρίτες μας στις έκτακτες καταστάσεις και στις φυσικές καταστροφές, δηλώνω ότι η πρώτη απόφαση θα αφορά την απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου. Ήδη έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτή».

Σήμερα το επίδομα οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί λένε πως δεν το παίρνουν σε πολλές, προφανώς παραμεθόριες περιοχές.

Για το ειδικό μισθολόγιο, η δέσμευση ήταν:

«Επιπλέον, μελετούμε την περίπτωση καθιέρωσης νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σημαντικότερο είναι το φρόνημα και η ψυχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας βεβαιώ ότι η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού μας. Γι’ αυτό ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση την πρώτη προτεραιότητα. Προς τούτο άλλωστε η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξε και θα παραμείνει φάρος της πολιτικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό».

Σήμερα όλοι σχεδόν λένε κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Σε ότι αφορά τα στρατόπεδα και την στελέχωση τους είχε γίνει η αναφορά πως:

«Σταματήσαμε το εκφυλιστικό φαινόμενο του διαχωρισμού των στρατευσίμων σε προνομιούχους και μη. Αναστρέψαμε την απαράδεκτη κατάσταση που βρήκαμε της υπερεπάνδρωσης με στρατεύσιμο προσωπικό των μονάδων του κέντρου και της επικίνδυνα μειωμένης επάνδρωσης των μονάδων σε ακριτικές περιοχές. Ήδη διπλασιάσαμε το στρατεύσιμο προσωπικό. Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη σειρά που μπήκε μέσα, έχει μεταφερθεί στον Έβρο και στα νησιά. Όλοι θα υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά τουλάχιστον κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της θητείας τους».

Η πραγματικότητα είναι όμως πως πριν λίγες ημέρες ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ μιλούσε για τεράστιες διαφορές στην στελέχωση των στρατοπέδων σήμερα. Άρα και εδώ δεν έγινε τίποτα.

Ανασυγκρότηση Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα αυτό που συζητάμε είναι αν θα φύγουν οι Πεζοναύτες από τον Βόλο και ποιοι θα πάνε στην θέση τους ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Τότε είχε ειπωθεί:

«Ενδεικτικά είναι τα μέτρα και οι παρεμβάσεις του προγράμματός μας που καλύπτουν πρώτα τους τομείς της ενίσχυσης και της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Προχωρούμε σε επανασχεδιασμό της δομής των Δυνάμεων και της δομής διοίκησης από μηδενική βάση με σκοπό τη δημιουργία ευέλικτου, οικονομικότερου και αποτελεσματικότερου σχήματος. Η προτεινόμενη νέα δομή θα συμπληρωθεί και με επανακαθορισμό των πολεμικών αποθεμάτων με νέα κριτήρια».

Αναφορά θα μπορούσε να γίνει και σε μια σειρά άλλα θέματα όπως είναι η στράτευση των γυναικών, η αμυντική βιομηχανία , οι ΕΜΘ, ή η εξέλιξη των Υπαξιωματικών, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα όσους άρχισε να αποστρατεύει η κυβέρνηση χάρη σε ένα«αραχνιασμένο» νόμο που θέτει ηλικιακά όρια στους Υπαξιωματικούς.

Μέχρι σήμερα λοιπόν μηδέν εις το πηλίκον. Βέβαια μπάινουμε σε προεκλογική χρονιά και όπως φαίνεται υπάρχει η αποφασιστικότητα με επιδόματα και μποναμάδες η κυβέρνηση να μαζέψει ψηφοφορους. Το ερώτημα είναι αν της λείπουν και οι ψήφοι των Στρατιωτικών για να δώσει κάτι το 2018.

The post Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το ταμείον είναι μείον appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα