Με τον υπ. Εσωτερικών συναντήθηκε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζά.

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε τον υπουργό για την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον Δήμο, ύστερα από τη συγκρότηση του Καλλικρατικού Δήμου, αφενός γιατί συμπεριλαμβάνονται αρκετοί Δήμοι στα διοικητικά του όρια και αφετέρου γιατί ουδέποτε υπήρξε πρόβλεψη για την κατανομή των πόρων στους Δήμους, η οποία θα λαμβάνει, μεταξύ άλλων,

υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση στην κατανομή των πόρων. Είναι ένα δίκαιο αίτημα, γιατί δεν είναι βιώσιμοι οι Δήμοι και κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζάς, ευχαριστώντας τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του.

Σημειώνεται πως ο κ. Σκουρλέτης κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Βοιωτία, χθες, υπογράμμισε πως μελετάται, στις επερχόμενες διατάξεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, η αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), βάσει των οποίων χρηματοδοτούνται οι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθόσον οι διαφορετικές ανάγκες ενός αστικού Δήμου, από αυτές του ορεινού, του νησιωτικού ή του αγροτικού, θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ένα νέο τρόπο κατανομής αυτών των πόρων στους δήμους, μια κατηγοριοποίηση όπου το πληθυσμιακό κριτήριο δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο χρηματοδότησης, ώστε τελικά, να παρέχονται κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες στους δημότες.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το ζήτημα εργασιών επισκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου, κυρίως την περίοδο του χειμώνα, αλλά και το μείζον θέμα της ύδρευσης του Δήμου, καθότι πρέπει να υλοποιηθούν έργα υποδομών για την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης. Κατατέθηκε αίτημα από την πλευρά της δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τις απαιτήσεις των τοπικών κοινοτήτων στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της ενίσχυσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τέθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει με σταθερά βήματα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δίκαιη κατανομή των πόρων και τη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

The post Με τον υπ. Εσωτερικών συναντήθηκε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα