Ιρλανδία: Τρόμος στον αέρα για επιβάτες αεροπλάνου

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της Ιρλανδίας, λόγω προβλήματος που εντοπίστηκε σε επιβατικό αεροσκάφος, λίγη ώρα μετά την απογείωση του απο το Μπέλφαστ.

Ο πιλότος διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στο εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους, και αμέσως ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ώστε να κάνει αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 78 άνθρωποι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά απο συννενόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

έδωσαν εντολή στον πιλότο να κάνει κύκλους γύρω απο την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ώστε να μειώσει τον όγκο των καυσίμων στο αεροσκάφος.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο πιλότος με τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου προσπαθήσουν να διορθώσουν την βλάβη, κάτι που ωστόσο δεν κατόρθωσαν.

Οι Αρχές έθεσαν απο την πρώτη στιγμή, εκτός λειτουργίας τον διάδρομο προσγείωσης, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για το εν λόγω αεροσκάφος, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής πήραν θέση κατά μήκος του, για να παρέμβουν άμεσα, αν χρειαστεί.

Αφού έκανε περιστροφές για περίπου δύο ώρες, δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιχειρήσει την αναγκαστική προσγείωση, κάτι που πραγματοποίησε με ασφάλεια, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

The post Ιρλανδία: Τρόμος στον αέρα για επιβάτες αεροπλάνου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα