Επεισόδια και χημικά έξω από τη Βουλή

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ειδικότερα στις 14:00 έφοδο έκανε μία ομάδα από την πορεία, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή.

Ωστόσο αστυνομικοί τους εμπόδισαν, αλλά ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αισχρό» το πολυνομοσχέδιο.

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη», σημείωσε.

Η Αθήνα είναι από το πρωί χωρίς μετρό και τρόλεϊ καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις προβλέψεις του πολυνομοσχέδιο.

The post Επεισόδια και χημικά έξω από τη Βουλή appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα