Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή (pics-vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έντονες αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους έχει προκαλέσει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες.

Λίγο νωρίτερα ορισμένα από τα άτομα που μετείχαν στο συλλαλητήριο ανέβηκαν στα σκαλιά στο προαύλιο της Βουλής και επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή.

Αρχικά οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό

αλλά στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών.

Παρών είναι ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη».

Τη Δευτέρα, που το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ σε νέα απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν οι πτήσεις μεταξύ 12 – 3 το απόγευμα.

Το άρθρο Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή (pics-vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα